Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

2275 nieuwe coronagevallen, gemiddelde stijgt opnieuw

2275 nieuwe coronagevallen, gemiddelde stijgt opnieuw

BILTHOVEN (ANP) - Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 2275 positieve coronatests geregistreerd. Voor een maandag is dat het hoogste aantal sinds 23 augustus.

Op zondagen en maandagen zijn de aantallen positieve tests doorgaans het laagst. Dat komt doordat in weekeindes minder mensen zich laten testen bij de locaties van de GGD. In de weekeindes zijn wel veel Testen voor Toegang, maar 99,9 procent van die mensen is negatief, die testen brengen nauwelijks besmettingen aan het licht. In de loop van de week neemt het aantal testen bij de GGD doorgaans toe en lopen de aantallen positieve tests op.

In de afgelopen zeven dagen kreeg het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 16.847 meldingen dat het coronavirus bij iemand was aangetroffen. Dat komt neer op gemiddeld 2407 nieuwe gevallen per dag. Dat is het hoogste niveau sinds 11 september, precies een maand geleden. Het gemiddelde aantal nieuwe gevallen stijgt voor de elfde achtereenvolgende dag. In vergelijking met vorige week steeg het aantal positieve tests met 43 procent, de snelste stijging sinds half juli.

Veel positieve tests

Rotterdam telde 71 nieuwe gevallen, Den Haag 57, Amsterdam 52, Utrecht 39 en Almere 36. Ede (33) en Staphorst (29) hadden naar verhouding veel positieve tests, net als in de afgelopen week.

Het aantal positieve tests van zondag is op maandag flink aangepast. Het aantal gevallen op die dag ging omhoog van 2288 naar 2759. De GGD had 471 positieve tests wel op tijd doorgegeven, maar door een technische storing had het RIVM die meldingen aanvankelijk niet verwerkt. Dat is alsnog gebeurd.

Sterfgevallen

Het aantal sterfgevallen steeg maandag met vijf. Het gaat om inwoners van de gemeenten Eindhoven, Nunspeet, Echt-Susteren, Geldrop-Mierlo en om iemand uit de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Dat hun overlijden nu is gemeld, wil niet zeggen dat ze in de afgelopen dag zijn gestorven. Het kan soms een tijdje duren voordat het RIVM bericht krijgt dat iemand aan de gevolgen van de besmetting is gestorven.

In de afgelopen week zijn 25 sterfgevallen door corona gemeld, omgerekend drie tot vier gevallen per dag. Dat is vergelijkbaar met het niveau de voorgaande week, maar het is wel lager dan in de weken daarvoor.

Meer uit Gezond

NZa moet zorgtarieven opnieuw uitrekenen door foutje ministerie

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) moet allerlei zorgtarieven voor volgend jaar opnieuw berekenen omdat het ministerie van Volksgezondheid een prijsindexcijfer voor bijvoorbeeld inkoop bijna 3 procent te hoog heeft vastgesteld. De tarieven moeten dus omlaag.

2 uur geleden
Minder dan 100 coronapatiënten in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Voor het eerst sinds juli 2021 liggen er minder dan honderd mensen met een coronabesmetting in het ziekenhuis. In de afgelopen dag zijn netto 28 bedden vrijgekomen, en daardoor behandelen ziekenhuizen nu 75 mensen die het coronavirus onder de leden hebben.

4 uur geleden
Dermatoloog: smeren moet meer in ons systeem komen

VENLO (ANP) - Het smeren van zonnebrandcrème zou net als tandenpoetsen en haren kammen een onderdeel moeten zijn van onze dagelijkse routine. Daarvoor pleit Karen van Poppelen, dermatoloog bij VieCuri Medisch Centrum. "Smeren zit nog niet in ons systeem, terwijl het aantal mensen met huidkanker hard toeneemt."

5 uur geleden
Raad: allemaal aan de bak voor welzijn kind bij vechtscheiding

DEN HAAG (ANP) - Kinderen van wie de ouders in een vechtscheiding liggen, mogen niet ook nog eens het slachtoffer worden van de problemen in jeugdhulp en -bescherming. Dat zegt de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ). Het zou om zesduizend kinderen per jaar gaan die in een dergelijke situatie belanden.

14 uur geleden
Vaccin tegen RS-virus goedgekeurd voor 60-plussers

BRUSSEL (ANP) - Mensen van 60 jaar en ouder kunnen binnenkort gevaccineerd worden tegen het RS-virus. Ouderen en mensen met een verzwakte weerstand kunnen bij infectie behoorlijk benauwd worden.

1 dag geleden
Inspecties: kinderbescherming heeft duidelijkheid over geld nodig

DEN HAAG (ANP) - De kinderbescherming moet duidelijk weten hoeveel geld ze krijgt, zodat de organisatie kan investeren in personeel. Medewerkers kunnen dan beter zicht hebben en houden op de kinderen die ze moeten helpen. Daarvoor pleiten de Inspectie Justitie en Veiligheid en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

2 dagen geleden
Verdachte verpleger ontkent, werkt mee aan onderzoek

ASSEN (ANP) - De voormalige verpleegkundige van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen (WZA), die wordt verdacht van betrokkenheid bij een twintigtal sterfgevallen, ontkent dit volgens zijn advocaten. Ze laten vrijdag weten dat hun cliënt heeft meegewerkt aan het opsporingsonderzoek en meermalen uitgebreid heeft verklaard bij de politie.

5 dagen geleden