Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

22.274 positieve tests, eerste daling gemiddelde in bijna 2 maand

22.274 positieve tests, eerste daling gemiddelde in bijna 2 maand

BILTHOVEN (ANP) - Tussen woensdagochtend en donderdagochtend heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 22.274 positieve coronatests geregistreerd. Dat is iets lager dan vorige week donderdag en daardoor zakt het gemiddelde. Dat is voor het eerst sinds 30 september. Het is wel de tiende dag op rij met meer dan 20.000 nieuwe gevallen.

In de afgelopen zeven dagen zijn 155.523 besmettingen vastgesteld. Gemiddeld komt het neer op 22.218 nieuwe gevallen per dag. In de week tot en met woensdag waren er gemiddeld zo'n 22.400 positieve tests per dag.

Het weektotaal ligt wel hoger dan het aantal gevallen in de zeven dagen ervoor. Op weekbasis stijgt het aantal positieve tests met ruim 23 procent. Dat is het laagste 'groeigetal' sinds begin oktober.

Tijdelijk dipje

Het is niet duidelijk waar de daling van het gemiddelde door komt. Het kan een tijdelijk dipje zijn, het kan ook komen doordat de GGD'en tegen hun maximale capaciteit aan zitten en niet in staat zijn om nog veel meer mensen te testen dan ze nu al doen, maar het zou ook kunnen betekenen dat de groei wat begint af te vlakken.

Het gemiddelde was 55 dagen achter elkaar recht omhooggegaan. Dat is net geen record. In september en oktober vorig jaar, bij het begin van de tweede golf, steeg het gemiddelde 57 dagen achter elkaar.

Overleden

Het RIVM kreeg in de afgelopen dag 61 meldingen dat een coronapatiënt aan de gevolgen van de besmetting is overleden. Dat is het hoogste aantal sinds 2 maart. Dat hun overlijden nu is gemeld, wil niet zeggen dat ze de afgelopen dag zijn gestorven.

In de afgelopen week registreerde het RIVM 298 sterfgevallen, gemiddeld bijna 43 per dag. Dat is het hoogste niveau sinds 4 maart.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

C.J. de Loof 3 dagen geleden
Ja maar te zorgen dat de daling echt doorzet moeten we toch de QR code uitbreiden hoor! en natuurlijk de winkels een uur eerder dicht want dat zal echt werken!
volijke 3 dagen geleden
Ohh, de daling is kennelijk ingezet hmpf.

Meer uit Gezond

WHO bestempelt nieuwe coronavariant als zorgelijk

GENÈVE (ANP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de nieuwe coronavariant die is ontdekt in Zuid-Afrika als zorgelijk bestempeld. De variant krijgt de naam Omicron, zoals ook eerdere varianten benoemd zijn met een letter uit het Griekse alfabet. Voorlopig onderzoek laat volgens de WHO zien dat het virus met deze mutaties besmettelijker is dan eerdere varianten, terwijl de heersende Delta-variant al voor een besmettingsgolf in Europa en elders zorgt.

2 dagen geleden
Rutte roept op: let extra op kwetsbare mensen

DEN HAAG (ANP) - Demissionair premier Mark Rutte roept op de komenden weken extra te letten op mensen die in een onveilige thuissituatie zitten of eenzaam zijn. De aangescherpte coronamaatregelen, waardoor mensen weer veel meer thuis komen te zitten, kunnen "op een afschuwelijke manier doorwerken achter de voordeur", waarschuwt hij.

2 dagen geleden
Kabinet begint met hulp van Defensie een boosteroffensief

DEN HAAG (ANP) - Voor het einde van het jaar wil het demissionaire kabinet zoveel mogelijk ouderen een boosterprik hebben gegeven. Voor dit boosteroffensief gaat Defensie helpen met 750 mensen en worden ook studenten ingezet, maakte het kabinet vrijdag bekend.

2 dagen geleden
Advies aan zwangeren om ook boosterprik te nemen

UTRECHT (ANP) - Zwangeren zouden een boosterprik tegen het coronavirus moeten nemen. Dat adviseert de werkgroep COVID-19 en Zwangerschap "met nadruk" aan alle zwangeren, ongeacht de termijn van de zwangerschap.

2 dagen geleden
Luchtvaartsector wil dat er pas na jaar om booster wordt gevraagd

GENÈVE (ANP) - Een gevaccineerde moet pas na een jaar zijn Europese coronareisbewijs verliezen wanneer die voor die tijd geen boosterprik heeft gehaald. Daarvoor pleit de internationale brancheorganisatie IATA. De luchtvaartsector vreest dat veel mensen niet genoeg tijd hebben om binnen negen maanden een extra inenting te krijgen. Niet alle EU-landen bieden immers al zo'n boosterprik aan, aldus de organisatie.

2 dagen geleden
ECDC omschrijft nieuwe variant coronavirus als zorgelijk

STOCKHOLM (ANP) - Het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) omschrijft de nieuwe coronavariant B.1.1.529 als zorgelijk. De variant komt voor in het zuiden van Afrika en is ook vastgesteld in een klein aantal andere landen, waaronder België.

2 dagen geleden
21.350 positieve coronatests gemeld, gemiddelde blijft gelijk

BILTHOVEN (ANP) - Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 21.350 positieve coronatests gemeld. Dat is vrijwel gelijk aan vorige week vrijdag, en daardoor blijft het gemiddelde ook vrijwel gelijk.

2 dagen geleden