Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

22 jaar cel geëist voor liquidatie Delftse crimineel

22 jaar cel geëist voor liquidatie Delftse crimineel

DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft een gevangenisstraf van 22 jaar geëist tegen Errol J., de man die wordt verdacht van de liquidatie van de Delftse crimineel Karel Pronk. Die werd augustus 2018 van dichtbij neergeschoten bij een koffiehuis in Delft.

Een motief voor de schietpartij is nooit opgehelderd. Volgens de officier van justitie ging het gerucht dat de twee ruzie hadden enkele dagen eerder, tijdens een festival of het plaatselijke bloemencorso, maar daar is nooit een concrete aanwijzing voor gevonden. "Het is zelfs niet eens duidelijk of de twee elkaar kenden, behalve dan dat ze elkaar hadden gegroet op het terras van het koffiehuis."

Op de kogelhulzen die bij het café zijn gevonden, is DNA van J. aangetroffen. Hells Angel J. heeft er niets over willen zeggen. Ook tijdens de behandeling van de zaak vrijdag in de rechtbank in Den Haag zweeg hij.

Grote tatoeages

J. valt op door grote tatoeages op zijn kale hoofd, gezicht en nek. Hij werd vorig jaar zomer in Spanje gearresteerd; er was een internationaal opsporingsbericht tegen hem uitgedaan. Hij werd daar bij toeval aangehouden na een verkeersovertreding.

Het slachtoffer stond bekend als onderwereldfiguur. Hij zat meerdere keren in gevangenis en wist twee keer met geweld daaruit te ontsnappen.

Meer uit Binnenland

Dode en twee gewonden na steekpartij Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Drie mannen zijn zondagavond zodanig gewond geraakt door een steekpartij in Amsterdam dat ze naar het ziekenhuis moesten worden gebracht. Iets voor 01.00 uur in de nacht van zondag op maandag maakte de politie bekend dat een van de drie slachtoffers, ondanks de medische behandeling die hij kreeg, aan zijn verwondingen is overleden.

2 uur geleden
Premier Rutte feliciteert Erdogan met herverkiezing

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan gefeliciteerd met zijn herverkiezing. "Ik wens hem alle succes de komende jaren. Ik zie er naar uit om verder te gaan met het versterken van de banden en samen te werken als vrienden en bondgenoten", twitterde Rutte.

6 uur geleden
Turkse Nederlanders vieren toeterend de Turkse verkiezingsuitslag

DEN HAAG (ANP) - In meerdere steden wordt gevierd dat Recep Tayyip Erdogan waarschijnlijk de Turkse verkiezingen heeft gewonnen. Veel Turken zijn met de nationale vlag van Turkije in de auto gestapt om rond te rijden en te toeteren of staan met de vlag op straat te zwaaien.

6 uur geleden
Gewonde en ontruimingen door brand in Landgraaf

LANDGRAAF (ANP) - Een bewoner van een appartement in Landgraaf is zondagavond naar het ziekenhuis gebracht nadat brand was uitgebroken in zijn woning. Volgens een woordvoerder van de brandweer had hij te veel rook ingeademd. Ook enkele andere bewoners van het appartementencomplex zijn door de ambulancedienst nagekeken na het inademen van rook. De brandweer heeft het hele appartementencomplex van zo’n dertig tot veertig woningen laten ontruimen, aldus de woordvoerder.

7 uur geleden
Vermoedelijk ontvoerde man Spanbroek liep op zijn sokken

SPANBROEK (ANP) - De politie zoekt nog altijd naar de man die vrijdagmiddag mogelijk is ontvoerd in het Noord-Hollandse Spanbroek en heeft een nieuwe foto van hem gepubliceerd. Uit het politieonderzoek komt verder naar voren dat de man Engels of Duits spreekt. En hij stond een klein uur voor de vermoedelijke ontvoering op zijn sokken bij het winkelcentrum en de bushalte aan de Herenweg in Spanbroek.

9 uur geleden
Steekpartij in trein bij Ede-Wageningen: acht arrestaties

EDE-WAGENINGEN (ANP) - Acht mannen zijn in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt na een vechtpartij in een trein die uit Arnhem kwam en naar Ede-Wageningen ging. Daarbij is ook gestoken. Twee mensen moesten met niet-levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis. Een van hen is ook aangehouden.

11 uur geleden
VVD wil voor zomer pakket om instroom asielzoekers te verminderen

AMSTERDAM (ANP) - De VVD wil dat het kabinet nog voor de zomer met een pakket maatregelen komt om de instroom van asielzoekers te verminderen, zei VVD-Kamerlid Ruben Brekelmans in het programma Buitenhof. "Nederland moet minder aantrekkelijk worden voor asielzoekers."

15 uur geleden