Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

21 doden door slecht weer bij Chinese hardloopwedstrijd

21 doden door slecht weer bij Chinese hardloopwedstrijd

PEKING (ANP) - 21 deelnemers aan een hardloopwedstrijd in China zijn overleden nadat ze werden overvallen door extreem weer. Ze namen deel aan een honderd kilometer lange crosscountry bergrace, meldt staatspersbureau Xinhua zondag. De 172 deelnemers kregen op grote hoogte te maken met hagel, ijzel en harde wind waardoor de temperatuur plotseling daalde, melden de autoriteiten.

In eerste instantie werd gesproken over ten minste zestien doden en vijf vermisten, later werden vier vermisten dood teruggevonden. Aan het begin van zondagmorgen maakten de lokale autoriteiten bekend dat ook de laatste loper was gelokaliseerd en ook die bleek te zijn overleden.

"Extreem weer trof het gebied tijdens de race" die werd gehouden in een natuurgebied in de buurt van de stad Baiyin in de noordwestelijke provincie Gansu, schrijft Xinhua. Er werd een reddingsoperatie in gang gezet en het loopevenement werd stopgezet. Ongeveer zevenhonderd reddingswerkers zochten urenlang naar de vermisten.

Rond 03.00 uur 's nachts (lokale tijd) zouden 151 deelnemers in veiligheid zijn, uiteindelijk zijn acht van hen met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Het natuurgebied bevindt zich in de provincie Gansu, een van de armste regio's van China, die grenst aan de provincie Xinjiang en Mongolië. Deze provincie is in het verleden vele malen getroffen door dodelijke aardbevingen, overstromingen en aardverschuivingen.

Meer uit Buitenland

Verongelukte helikopter Iraanse president Raisi is gevonden

TEHERAN (ANP/RTR) - De zondag verongelukte helikopter met aan boord de Iraanse president Ebrahim Raisi, is gevonden door reddingsteams. Dat meldt de Iraanse staatstelevisie.

1 uur geleden
Afgestudeerden tonen Biden hun onvrede over VS-steun Israël

ATLANTA (ANP/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft zondag te maken gekregen met zichtbaar protest tijdens een toespraak voor pas afgestudeerden op het Morehouse College. Die universiteit in Atlanta met vooral zwarte mannelijke studenten heeft onder anderen burgerrechtenactivist Martin Luther King als oud-student.

2 uur geleden
Verdachte moordaanslag premier Fico handelde mogelijk niet alleen

BRATISLAVA (ANP/RTR) - Slowaakse functionarissen onderzoeken de mogelijkheid dat de verdachte van de moordaanslag op premier Robert Fico misschien niet een "eenzame wolf" was, zoals eerder werd aangenomen. Dat vertelde minister van Binnenlandse Zaken Matus Sutaj Estok op een persconferentie.

4 uur geleden
Iraanse staatsmedia: ongeluk met helikopter president Raisi

TEHERAN (ANP/AFP) - Een helikopter in het konvooi van de Iraanse president Ebrahim Raisi was zondag betrokken bij "een ongeval", melden staatsmedia. Het toestel zou een "harde landing" hebben gemaakt in de westelijke provincie Oost-Azerbeidzjan. De minister van Binnenlandse Zaken Ahmed Vahidi bevestigde het nieuws op de staatstelevisie. Het is onduidelijk of de president aan boord was.

6 uur geleden
Opnieuw tientallen doden door overstromingen in Afghanistan

KABUL (ANP/AFP) - Door overstromingen in Afghanistan zijn opnieuw tientallen doden gevallen. In de noordelijke provincie Faryab zijn zeker 66 mensen om het leven gekomen, melden de lokale autoriteiten zondag. Deze maand zijn al honderden mensen omgekomen door verschillende overstromingen in het land.

6 uur geleden
Macron en Scholz 'diep bezorgd' over omstreden wet Georgië

PARIJS/BERLIJN (ANP) - Frankrijk en Duitsland zijn "diep bezorgd over de situatie in Georgië", waar het parlement vorige week de zogenoemde buitenlandse-agentenwet aannam. Dat zeggen de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz zondag in een gezamenlijke verklaring.

7 uur geleden
Congolees leger zegt staatsgreep te hebben verijdeld

KINSHASA (ANP/BELGA/AFP) - In de Democratische Republiek Congo heeft het regeringsleger in de nacht van zaterdag op zondag een staatsgreep verijdeld, meldt een woordvoerder in een korte toespraak op de staatsomroep. Er werden verschillende arrestaties verricht.

8 uur geleden