Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

2000e Action-filiaal gaat open in Praag

2000e Action-filiaal gaat open in Praag

ZWAAGDIJK-OOST (ANP) - Discountketen Action opent op donderdag zijn tweeduizendste filiaal. De nieuwste winkel is gesitueerd in de Tsjechische hoofdstad Praag. Volgens Action-topvrouw Hajir Hajji, die zelf ooit als vakkenvuller begon bij de keten, is de opening "een geweldige mijlpaal". Ze gaf daarbij gelijk aan dat de keten in de nabije toekomst nog sneller wil groeien.

Action begon in 1993 met een eerste winkel in Enkhuizen. Daarna is het bedrijf naar eigen zeggen van land tot land uitgebreid. In 2003 stond de teller op honderd winkels. Twee jaar later werd de stap naar België gezet en in de loop van de tijd volgden meer landen. De duizendste winkel opende in 2017 de deuren. Behalve in Nederland en Tsjechië heeft de discounter nu winkels in België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Polen en Italië. Het hoofdkantoor van de keten staat in het Noord-Hollandse Zwaagdijk-Oost.

Van de 2000 winkels staan er 401 in Nederland. Verder telt Action in Europa momenteel elf distributiecentra. Bij het bedrijf werken zo'n 65.000 medewerkers, van wie 20.000 in Nederland. Action was in 2020 goed voor een omzet van 5,6 miljard euro.

Action maakte verder bekend ook op het gebied van duurzaamheid stappen te willen zetten. Het bedrijf wil al zijn filialen eind 2024 op hernieuwbare energie laten draaien. Dat betekent ook dat de winkels van het aardgas af gaan. Binnenkort komt het bedrijf naar eigen zeggen met een update over zijn verdere duurzaamheidsambities.

Meer uit Financieel

ABP verhoogt pensioenen met 3 procent, premie gaat iets omlaag

AMSTERDAM (ANP) - Gepensioneerden die zijn aangesloten bij ambtenarenpensioenfonds ABP zien hun pensioen volgend jaar met 3 procent stijgen. Daarnaast gaat de premie iets omlaag. "Hopelijk geeft de verhoging onze gepensioneerden wat extra armslag. Want bij een pensioen van 1000 euro netto betekent dat toch zo'n 30 euro in de maand erbij", laat bestuursvoorzitter Harmen van Wijnen van het grootste pensioenfonds van Nederland weten.

21 minuten geleden
Drie Nederlandse start-ups mogen innovaties voor NAVO ontwikkelen

DEN HAAG (ANP) - Drie Nederlandse start-ups zijn geselecteerd om nieuwe innovaties voor de NAVO te ontwikkelen. Zij krijgen daarvoor elk een subsidie van 100.000 euro. Volgens het ministerie van Defensie gaat het om een bedrijf uit Amsterdam en twee bedrijven uit Delft, namelijk Ore Energy, Lobster Robotics en Enevate.

31 minuten geleden
ASR eindigt als dagwinnaar op Damrak na woekerpolisdeal

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar ASR is donderdag bovenaan de AEX-index geëindigd. Beleggers reageerden verheugd op de schikking die is getroffen in het langslepende woekerpolisdossier. ASR trekt nu zo'n 250 miljoen euro uit voor een nieuwe vergoeding voor klanten met een woekerpolis of mensen die ooit zo'n beleggingsverzekering hebben gehad. Het aandeel steeg 13 procent.

45 minuten geleden
Grootaandeelhouder overtuigd dat Philips problemen te boven komt

TURIJN (ANP/BLOOMBERG) - Exor, de grootaandeelhouder van Philips, is ervan overtuigd dat het Nederlandse zorgtechnologiebedrijf in staat is om alle kwesties rond de veiligheid van zijn apparaten achter zich te laten. Het Italiaanse investeringsbedrijf van de zakenfamilie Agnelli heeft er ook vertrouwen in dat de problemen bij Philips kunnen worden opgelost, liet topman John Elkann donderdag weten op een persconferentie in Turijn.

1 uur geleden
Huishoudens gaan per maand 7 euro meer betalen voor energietransport

DEN HAAG (ANP) - Huishoudens gaan volgend jaar circa 7 euro per maand meer betalen voor het transporteren van energie naar hun huis. Dat zegt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in hun definitieve vaststelling van de tarieven voor netbeheerders voor 2024. De prijsstijging komt door grote investeringen die netbeheerders moeten doen om de netten gereed te maken voor de energietransitie en door hoge energieprijzen.

1 uur geleden
Bende stal voor miljoenen aan metalen van koperproducent Aurubis

HAMBURG (ANP/DPA) - Een bende dieven heeft voor miljoenen aan kostbare metalen gestolen van de Duitse koperproducent Aurubis. Dat hebben aanklagers donderdag bekendgemaakt in het kader van een rechtszaak tegen de vijf verdachten.

2 uur geleden
Bloomberg: olielanden OPEC zijn het eens over productieverlaging

WENEN (ANP) - De leden van oliekartel OPEC en bondgenoten zoals Rusland zijn het eens geworden om de olieproductie met 1 miljoen vaten per dag extra te beperken, meldt persbureau Bloomberg op basis van bij de onderhandelingen betrokken afgevaardigden. Op deze manier hopen de olielanden de olieprijzen te kunnen stutten, iets wat ook weer gevolgen kan hebben voor de prijzen aan de pomp in Nederland.

2 uur geleden