Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

20.000 ex-zorgmedewerkers springen bij in coronacrisis

20.000 ex-zorgmedewerkers springen bij in coronacrisis

DEN HAAG (ANP) - Rond de 20.000 ex-zorgmedewerkers hebben zich aangemeld om bij te springen in de overbelaste zorg wegens het coronavirus. Dat schrijft minister Hugo de Jonge aan de Tweede Kamer. Vorige week stond de teller nog op 7000.

Teams in iedere regio zorgen ervoor dat de oud-zorgprofessionals terechtkomen waar ze het hardst nodig zijn en het meeste kunnen betekenen.

Werkgevers kunnen op subsidie rekenen voor het inwerken van tijdelijke krachten en extra scholing, meldt het kabinet. Ook moeten zorgorganisaties vaker tijdelijk personeel aan elkaar uitlenen om de tekorten wegens het coronavirus op te vullen.

Duidelijkheid

De Jonge gaat in de brief aan de Kamer ook in op het RIVM-onderzoek onder gezinnen dat meer duidelijkheid moet geven over de situatie op scholen. Het kabinet zou het besluit of scholen weer open mogen, deels op dit onderzoek baseren. Maar de resultaten zijn naar verwachting pas 1 mei binnen. Een nieuw besluit over de scholen - die in ieder geval tot 6 april dicht blijven - wordt dinsdag al genomen.

De start van het onderzoek was vertraagd "wegens gebrek aan persoonlijke beschermingsmiddelen voor onderzoekers en de moeizame inclusie van patiënten", schrijft de minister. Wel hoopt het RIVM rond 6 april op basis van voorlopige resultaten en bestaande onderzoeken "alvast enige duiding te kunnen geven over de rol van kinderen" bij het overdragen van het virus.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

Rutte: na crisis lessen trekken over zorg

DEN HAAG (ANP) - Als de coronacrisis achter ons ligt moeten er lessen worden getrokken over hoe de Nederlandse zorg is georganiseerd. Daarbij moet worden gekeken hoe er bijvoorbeeld veel sneller kan worden opgeschaald op intensivecareafdelingen, vindt premier Mark Rutte.

25 minuten geleden
'Versoepeling kan pas bij minder dan 1000 coronapatiënten op ic'

ROTTERDAM (ANP) - Aan versoepeling van de coronamaatregelen kan volgens Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) pas worden gedacht als het aantal Covid-19-patiënten op de intensive cares is afgenomen tot onder de duizend. De verwachting is dat dit de komende twee weken niet zal gebeuren.

56 minuten geleden
WHO roept jongeren dringend op vaccinatie te blijven halen

DEN HAAG (ANP) - Jongeren die geboren zijn in het jaar 2006 worden opgeroepen ook tijdens de coronacrisis hun vaccinatie tegen de meningokokkenziekte te komen halen. Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft een dringende oproep gedaan om zodoende extra problemen tijdens en na de coronacrisis voor te zijn. Eerder werden de vaccinaties uitgesteld door de coronacrisis.

2 uur geleden
Coronapatiënt met milde klachten lijkt minder immuun te worden

DEN HAAG (ANP) - Mensen die besmet zijn met het coronavirus en slechts milde klachten hebben, zijn misschien niet immuun als ze het virus daarna nog een keer tegenkomen. Dat blijkt uit eerste onderzoeken, meldt RIVM-expert Jaap van Dissel woensdag aan de Tweede Kamer.

6 uur geleden
Wolfsen: bij coronavirus-apps moet privacy gewaarborgd zijn

DEN HAAG (ANP) - Als de privacy van alle Nederlanders niet gewaarborgd kan worden bij de apps die de overheid wil inzetten in de strijd tegen het nieuwe coronavirus, kunnen die er niet komen. Mensen moeten erop kunnen vertrouwen dat hun zorggegevens niet weglekken naar de overheid, bedrijven of anderen. Dat zei voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens, Aleid Wolfsen, op BNR.

6 uur geleden
RIVM: flinke daling nieuwe coronabesmettingen onder zorgverleners

DEN HAAG (ANP) - Het aantal nieuw geregistreerde coronabesmettingen onder zorgverleners daalt flink. Dat zegt hoofd infectieziekten van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) Jaap van Dissel in de Tweede Kamer.

7 uur geleden
'Coronacrisis mogelijk grootste wereldwijde ramp sinds WOII'

DEN HAAG (ANP) - Het coronavirus kan de grootste wereldwijde ramp sinds de Tweede Wereldoorlog worden. Het besmettelijke virus brengt overal ter wereld de meest kwetsbare mensen in gevaar. Daarvoor waarschuwt het Rode Kruis.

11 uur geleden