Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

20 miljoen aan Nederlandse steun naar kwetsbare groepen Libanon

20 miljoen aan Nederlandse steun naar kwetsbare groepen Libanon

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet trekt 20 miljoen extra uit om vluchtelingen in Libanon en arme Libanezen te ondersteunen. Dat werd woensdag bekendgemaakt tijdens een donorconferentie voor het land.

Begin augustus werd de Libanese hoofdstad Beiroet getroffen door een ongekend grote explosie. De combinatie tussen de schade van de explosie en het coronavirus raakt het land hard. Nederland stuurde eerder al een reddingsteam naar Libanon.

De helft van het geld gaat via hulporganisatie UNHCR naar vluchtelingen in Libanon. De rest van de miljoenen worden over internationale organisaties verdeeld om landbouwprogramma's, geestelijke gezondheidszorg en psychosociale hulp te ondersteunen. Deze programma's steunen zowel vluchtelingen als Libanezen.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

MarkJohan 1 maand geleden
iets met geen Geld voor de Zorg. Heeft het Leger al hun Miljarden gekregen. Die Tanks rijden nog op Diesel is duur met al die Carbon belasting.
wvberend 1 maand geleden
Ja hoor daar gaan wij weer geld in de bodemloze putten smijten, geef maar weg Rutte van het geld van onze burgers, kijk eens rond in je eigen land wat er hard nodig is ????

Meer uit Binnenland

Willem-Alexander feliciteert president Biden namens Nederland

DEN HAAG (ANP) - Koning Willem-Alexander heeft woensdag namens Nederland gelukwensen aangeboden aan de nieuwe president van de Verenigde Staten, Joe Biden. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst gemeld.

5 minuten geleden
EU-lidstaten eens over wederzijdse erkenning sneltesten

BRUSSEL (ANP) - De EU-lidstaten zijn het in principe eens geworden over wederzijdse erkenning van snelle coronatests. Het resultaat van een zogeheten antigeentest, waarbij speeksel wordt afgenomen en die binnen dertig minuten uitslag geeft, wordt dan automatisch door een EU-land geaccepteerd als de test in een andere lidstaat is uitgevoerd, bevestigen EU-bronnen.

26 minuten geleden
Aziatisch collectief wil discussie na coronalied Lex Gaarthuis

AMSTERDAM (ANP) - Een collectief tegen anti-Aziatisch racisme heeft woensdag tijdens een hoorzitting in het gerechtshof van Amsterdam bezwaar gemaakt tegen de beslissing van het Openbaar Ministerie om Radio 10-dj Lex Gaarthuis niet te vervolgen vanwege zijn carnavalslied 'Voorkomen is beter dan Chinezen'.

53 minuten geleden
Kamer wil ook bij schulden toegang tot tandarts

DEN HAAG (ANP) - De voltallige Tweede Kamer wil dat mensen die schulden hebben bij hun zorgverzekering niet direct hun aanvullende zorgverzekering kwijtraken. Daardoor kunnen ze bijvoorbeeld niet meer naar de tandarts of fysiotherapeut. Een motie daartoe van GroenLinks en de ChristenUnie werd woensdag aangenomen. De Kamer wil nu dat het kabinet gaat onderzoeken hoe het dat gaat regelen.

1 uur geleden
OM eist negen jaar cel en tbs tegen man die echtgenote neerstak

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft negen jaar celstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen een 44-jarige man die in 2019 zijn 35-jarige echtgenote doodstak voor de ogen van hun toen 3-jarige dochter. Het incident vond plaats voor de woning van het slachtoffer aan de Chestertonlaan in Amsterdam.

1 uur geleden
Rutte feliciteert Amerikaanse president Biden met inauguratie

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte heeft de kersverse Amerikaanse president Joe Biden en diens vicepresident Kamala Harris gefeliciteerd met hun beëdiging. Dat deed de premier op Twitter woensdag.

2 uur geleden
OM eist 14 jaar cel tegen twee mannen wegens dodelijke drugsroof

LELYSTAD (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft woensdag voor de rechtbank in Lelystad veertien jaar cel geëist tegen de 21-jarige Younes el M. uit Aalsmeer en de 26-jarige Youssef Ben H. uit Amsterdam wegens een dodelijke ripdeal in een woning aan het Stadhuisplein in Almere, op 21 december 2019. De 35-jarige Ray Tensaini uit Utrecht werd daarbij doodgeschoten. Ben H. is voortvluchtig en staat op de Nationale Opsporingslijst.

2 uur geleden