Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'1,9 miljoen elektrische stadsfietsen zijn verzekerd'

'1,9 miljoen elektrische stadsfietsen zijn verzekerd'

DEN BOSCH (ANP) - De helft van de elektrische stadsfietsen in Nederland is verzekerd. Daarmee zou voor naar schatting 1,9 miljoen e-bikes een verzekering zijn afgesloten, meldt onderzoeksbureau Multiscope. Dat ondervroeg voor een grootschalig onderzoek naar elektrische fietsen duizenden Nederlanders van 18 jaar en ouder.

Verzekerden zijn meestal vrouw, 50-plus met een inkomen van twee keer modaal of meer. Van de hybride fietsen en mountainbikes is een groter aandeel verzekerd (69 procent). Bij elektrische bakfietsen, vouwfietsen en driewielers ligt dat percentage op 58 procent.

Mensen met een elektrische stadsfiets sluiten hun verzekering het vaakst af via de ANWB (20 procent), daarna volgen ENRA, Unigarant en Kingpolis. Een verzekering kost ongeveer negen euro per maand waarmee de jaarlijkse marktwaarde ongeveer 214 miljoen euro bedraagt.

Van zeven procent van de bezitters van een elektrische stadsfiets, bakfiets, vouwfiets, driewieler of speed pedelec is wel eens een e-bike gestolen. In twee procent van de gevallen is zelfs vaker dan één keer een e-bike ontvreemd. Voor de bezitters van een elektrische mountainbike of hybridefiets ligt dit percentage hoger, namelijk op 8 procent.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Bonaire begint voorzichtig met versoepelen coronamaatregelen

KRALENDIJK (ANP) - Op Bonaire wordt voorzichtig begonnen met het versoepelen van de coronamaatregelen. Gezaghebber Edison Rijna kondigde donderdag aan dat het risiconiveau 6 wordt verlaagd naar 5. Volgens Rijna is Bonaire er nog niet en moet er nog veel gevaccineerd worden voordat er verder versoepeld kan worden. Vanaf vrijdag kan dat nu ook zonder afspraak. Het nieuwe risiconiveau geldt tot 29 april. Op 18 maart voerde Bonaire een lockdown in vanwege het snel oplopende aantal coronabesmettingen.

3 uur geleden
Haagse steker Malek F. hoort strafeis in hoger beroep

ROTTERDAM (ANP) - De Syrische vluchteling Malek F. krijgt vrijdag in hoger beroep te horen welke straf het OM tegen hem eist voor het neersteken van drie willekeurige mensen op straat in Den Haag. Op deze derde zittingsdag van het hof houdt het OM een ruim twee uur durend requisitoir. F.’s advocaten Job Knoester en Yvonne van der Hut houden daarna een pleidooi van ruim drie uur.

5 uur geleden
Brandweer is grote brand in schuren in Gelderse Meddo meester

MEDDO (ANP) - De brandweer heeft het sein brand meester gegeven voor de zeer grote brand die in de nacht van donderdag op vrijdag uitbrak in meerdere schuren in de Gelderse plaats Meddo, in de gemeente Winterswijk. Brandweerlieden zijn nog bezig met nablussen. De twee betreffende schuren zijn niet meer te redden. Een naastgelegen grote hal en een woning zijn wel gespaard gebleven.

5 uur geleden
NL-Alert verstuurd wegens uitslaande brand in Drachten

DRACHTEN (ANP) - In de Friese plaats Drachten staan meerdere loodsen van een bedrijf in brand. De brandweer heeft een NL-Alert verstuurd om omwonenden te waarschuwen voor de rookontwikkeling. De brandweer heeft nog vier extra brandweerwagens ingeschakeld om het vuur te bestrijden.

5 uur geleden
Artis en Concertgebouw verwelkomen testbezoekers

AMSTERDAM (ANP) - De komende dagen krijgen de dieren in Artis weer bezoek en kunnen liefhebbers een concert bijwonen in het Concertgebouw. De Amsterdamse locaties doen vrijdag, zaterdag en zondag mee aan Testen voor toegang, waarbij mensen op vertoon van een negatieve coronatest naar binnen mogen.

5 uur geleden
Liquidatieproces Marengo kijkt vooruit naar nieuw zittingsblok

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam gaat vrijdag verder met het liquidatieproces Marengo. Het gaat om een zogeheten regiezitting, waarin wordt ingegaan op onderzoekswensen en wordt vooruitgeblikt naar toekomstige zittingsdagen. Marengo draait om een reeks liquidaties in de onderwereld, Ridouan Taghi is de hoofdverdachte.

5 uur geleden
Vorige week stierven meer mensen dan verwacht

DEN HAAG (ANP) - Voor het eerst sinds begin februari zijn er meer mensen overleden dan verwacht. Van maandag 5 tot en met zondag 11 april stierven ongeveer 3150 mensen. Dat waren er zo'n honderd meer dan in die week kon worden verwacht, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

7 uur geleden