Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

180 uur taakstraf geëist voor mishandelen pasgeboren dochtertje

180 uur taakstraf geëist voor mishandelen pasgeboren dochtertje

ALMELO (ANP) - Een 29-jarige man uit Haaksbergen moet van het OM een taakstraf van 180 uur opgelegd krijgen wegens het mishandelen van zijn pasgeboren dochtertje. Daarnaast eiste het OM vrijdag bij de behandeling van de zaak bij de rechtbank in Almelo een gevangenisstraf van 180 dagen waarvan 170 voorwaardelijk; de tien dagen onvoorwaardelijk zat hij al in voorarrest vast.

Er zouden meerdere mishandelingen hebben plaatsgevonden op verschillende tijdstippen in oktober 2022, zo'n drie maanden na haar geboorte. Bij een controle wegens voedingsproblemen had een kinderarts begin november ontdekt dat het meisje gebroken ribben en meerdere bloeduitstortingen en kneuzingen had. Mede op grond van verklaringen van de moeder werd de vader als verdachte aangehouden. Op de zitting ontkende hij schuldig te zijn. Volgens hemzelf had hij het meisje hooguit een keer stevig vastgepakt toen ze niet ophield met huilen.

Op veel vragen van de rechters bleef hij het antwoord schuldig, hoe nadrukkelijk ze ook op hem inpraatten om meer te vertellen.

De rechtbank doet op 12 juli uitspraak.

Meer uit Binnenland

Waterschappen pompen volop om water weg te krijgen

DEN HAAG (ANP) - Door de zware regenval van vrijdag hebben waterschappen in het noorden en oosten van het land de handen vol aan het afvoeren van het water. Ook zijn verschillende sluizen dicht, omdat door de hoge waterstanden de veiligheid niet gegarandeerd kan worden.

13 uur geleden
ANWB ziet al veel vakantiedrukte op wegen in Europa

DEN HAAG (ANP) - De ANWB ziet zaterdag al veel vakantiedrukte op wegen in Europa. Volgens een woordvoerder is onder meer in Frankrijk en Duitsland sprake van veel vertraging.

16 uur geleden
Dode vrouw gevonden in water Honselersdijk

HONSELERSDIJK (ANP) - In het water bij de Boswoning in Honselersdijk, in het Westland, is een overleden vrouw gevonden. Het gaat om een 68-jarige inwoonster van die plaats. Volgens de politie, die uitgaat van een ongeluk, is ze vrijdagavond in het water terechtgekomen en vervolgens overleden.

17 uur geleden
CPNB: Dragt gaf generaties leesplezier met iconische boeken

AMSTERDAM (ANP) - Directeur Eveline Aendekerk van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) is geschrokken van het nieuws dat kinderboekenschrijfster Tonke Dragt is overleden. Dragt, bekend van onder meer De brief voor de koning, overleed vrijdag op 93-jarige leeftijd in haar woonplaats Den Haag.

17 uur geleden
Schrijver Kromhout: nieuw werk van Tonke Dragt onderweg

HILVERSUM (ANP) - Van de vrijdag overleden jeugdboekenschrijfster Tonke Dragt is een nieuw boek onderweg. Dat zei schrijver Rindert Kromhout, met wie ze recent veel samenwerkte, zaterdag.

18 uur geleden
NVJ boos over naam fotograaf Sakir Khader op terroristenlijst FBI

AMSTERDAM (ANP) - Journalistenvakbond NVJ is absoluut niet te spreken over het feit dat de Nederlands-Palestijnse fotograaf en documentairemaker Sakir Khader op een omstreden Amerikaanse terroristenlijst staat. "Het is onbegrijpelijk dat Nederland hier niet meteen werk van maakt", stelt algemeen secretaris Thomas Bruning. Follow the Money en de Volkskrant berichtten zaterdag over die lijst.

19 uur geleden
Festival Bospop sluit parkeerterreinen door hevige regenval

WEERT (ANP) - Festival Bospop in Weert heeft zaterdagochtend alle parkeerplaatsen gesloten. Er is veel regen gevallen en daardoor is het terrein onbegaanbaar. De organisatie van het festival roept bezoekers op om met het openbaar vervoer te komen of om zich af te laten zetten bij een kiss-and-ridezone vlakbij.

20 uur geleden