Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

18  jaar geëist voor moord ex-vriendin in aanwezigheid dochtertje

18 jaar geëist voor moord ex-vriendin in aanwezigheid dochtertje

DORDRECHT (ANP) - Tegen de 30-jarige Stephan K. uit Barendrecht is een celstraf van achttien jaar geëist voor de moord op zijn ex-vriendin. Zij werd eind 2018 dood in haar woning in Rotterdam gevonden. Haar peuterdochtertje was ook in huis aanwezig en was ongedeerd.

De gaspitten waren opengedraaid, met het risico op een ontploffing. De officier van justitie sprak van een "laffe maar geplande en uiterst doortrapt uitgevoerde moord". Hij rekent het K. "zeer zwaar" aan dat hij het gas opendraaide terwijl het 2-jarige kind nog in de woning was.

De verdachte was de fatale avond bij zijn ex-vriendin in huis, gaf hij donderdag toe in de rechtbank in Dordrecht, maar hij ontkent ten stelligste dat hij iets met haar dood te maken heeft. "Ik vind het verschrikkelijk voor iedereen die het beste met haar voorhad. Ook voor mezelf, we kenden elkaar al zeventien jaar. Ik heb het verlies nog niet kunnen verwerken." Zijn advocaat vindt dat K. vrijgesproken moet worden.

Leugens en leugentjes

Het slachtoffer had K. kort voor haar dood de deur gewezen omdat ze - zoals K. het noemde - "achter wat leugens en leugentjes" was gekomen. Hij had haar bijvoorbeeld voorgehouden dat hij een ernstige ziekte had om te verdoezelen dat hij geen baan kon vinden. Ook zou hij zonder haar medeweten leningen op haar naam hebben afgesloten. Daar was het slachtoffer volgens het Openbaar Ministerie pas recent achtergekomen en ze wilde aangifte tegen K. gaan doen.

De dagen voor haar dood, had de verdachte op internet gezocht naar termen als "pindapoeder door koffie mengen" en "wurgen zonder spoor". Daar had hij geen goede verklaring voor, behalve dat hij wel vaker naar "gekke" dingen zocht op internet. De rechter zei tijdens de zitting dat alles toch wel in de richting van K. lijkt te wijzen. "Heeft u haar gedood?", vroeg de rechter. "Zeker niet", zei K. wederom.

Dominant

De verdachte staat bij familie, vrienden en zijn omgeving niet bekend als agressief, maar wel als dominant. Deskundigen hebben een stoornis gevonden met borderlinetrekken, maar deze heeft volgens hen geen link met hetgeen waarvan hij wordt verdacht. Daarom eiste het OM niet de maatregel tbs, maar alleen een celstraf.

De rechtbank doet op 23 januari uitspraak.

Meer uit Binnenland

Onderzoeker: voor carnaval vervroegde toets is in strijd met wet

NIJMEGEN (ANP) - Het is in strijd met de wet om de doorstroomtoets voor kinderen in groep 8 eerder af te nemen dan het daarvoor vastgelegde moment, vindt promovendus Job Buiting aan de Radboud Universiteit. Hij doet juridisch onderzoek naar de autonomie van de leraar bij het geven van onderwijs en is daarnaast ook wetgevingsjurist.

11 minuten geleden
Afscheidstournee Youp van 't Hek volledig uitverkocht

AMSTERDAM (ANP) - De afscheidstournee van Youp van 't Hek is volledig uitverkocht. Dat heeft zijn impresariaat Hekwerk gemeld. Van 't Hek speelt zijn laatste tournee al vanaf oktober 2021. De allerlaatste voorstelling van De Laatste Ronde!, zoals zijn afscheidsvoorstelling heet, is op 25 mei 2024 in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

1 uur geleden
Jeugdzorg: bankroeten als gemeenten niet helpen met loonstijging

UTRECHT (ANP) - Een groot aantal jeugdzorgorganisaties dreigt failliet te gaan als de stijgende loonkosten onvoldoende gecompenseerd worden door gemeenten. Daarvoor waarschuwt Jeugdzorg Nederland dat advies- en accountancyfirma EY heeft gevraagd om een aantal toekomstscenario's door te rekenen met het oog op de cao-onderhandelingen voor de branche.

1 uur geleden
Grote brand in loods op industrieterrein Moerdijk

MOERDIJK (ANP) - In een loods op het Brabantse industrieterrein Moerdijk is in de nacht van woensdag op donderdag rond 00.30 uur een grote brand uitgebroken. De brandweer is met zeker zeven voertuigen uitgerukt om het vuur te bestrijden in het gebouw aan de Middenweg. In het pand van ongeveer 60 meter lang en 25 meter breed ligt compost opgeslagen.

6 uur geleden
Lenferink vervangt voorlopig Berends als Gelderse commissaris

ARNHEM (ANP) - Henri Lenferink neemt in de provincie Gelderland voorlopig de taken over van John Berends, de commissaris van de Koning die wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Berends besloot vorige week zijn functie tijdelijk neer te leggen, om ruimte te maken voor een onafhankelijk onderzoek. Demissionair minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken liet woensdagavond tijdens een besloten gesprek met de Gelderse Provinciale Staten weten dat Lenferink wordt aangesteld als waarnemer.

10 uur geleden
Man overleden na mishandeling en steekpartij in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Een man is woensdagavond overleden op de Molièreweg (Lombardijen) in Rotterdam na mishandeld en gestoken te zijn, meldt de politie. Op basis van getuigenverklaringen is korte tijd na de steekpartij een 53-jarige Rotterdammer aangehouden. De politie is nog op zoek naar "meerdere personen".

11 uur geleden
Advocaat Ficq: tussenvonnis over Chemours helpt massa-aangifte

HILVERSUM (ANP) - Het oordeel van de rechtbank dat chemiebedrijf Chemours aansprakelijk is voor PFAS-schade eind vorige eeuw is een opsteker voor omwonenden van het bedrijf in Dordrecht. Advocaat Bénédicte Ficq, die namens 3000 van hen aangifte heeft gedaan tegen Chemours, spreekt van een "extreem emotionele uitspraak" voor haar cliënten. Ze verwacht het tussenvonnis van de rechtbank in Rotterdam goed te kunnen gebruiken in de massa-aangifte, zei Ficq woensdagavond in de talkshow Khalid & Sophie.

13 uur geleden