Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

17-jarige aangehouden voor belagen NOS-beveiliger op Urk

17-jarige aangehouden voor belagen NOS-beveiliger op Urk

URK (ANP) - Een 17-jarige jongen uit Urk is aangehouden op verdenking van mishandeling van de beveiliger van een cameraploeg van de NOS, die daar verslag deed van brandstichting bij de GGD-teststraat.

De NOS-beveiliger werd zondag 24 januari met een bijtend goedje in het gezicht gespoten. Na tips en onderzoek kwam de 17-jarige verdachte in beeld. Hij is dinsdag aangehouden en na verhoor weer op vrije voeten gesteld, meldt de politie donderdag. Hij blijft verdachte.

Vorige week dinsdag werden een 16-jarige jongen uit Emmeloord en een man van 20 jaar uit Urk opgepakt op verdenking van brandstichting in een GGD-teststraat op Urk. Eerder is daarvoor al een 21-jarige man uit Emmeloord aangehouden.

Tips

De politie kwam op het spoor van de verdachten door tips na uitzendingen van Opsporing Verzocht en Bureau Flevoland en eigen recherchewerk.

De teststraat ging in vlammen op tijdens rellen vanwege de komst van de avondklok op 23 januari.

Meer uit Binnenland

KLM schrapt vlucht naar Tel Aviv

SCHIPHOL (ANP) - KLM heeft de vlucht die zondag gepland stond van Schiphol naar de Israëlische stad Tel Aviv geannuleerd. In de nacht van zaterdag op zondag vuurde Iran tientallen drones af op Israël, waarvan het merendeel werd onderschept.

19 minuten geleden
Zondagochtend extra journaal om aanval op Israël

HILVERSUM (ANP) - De NOS komt zondagochtend met een extra journaal naar aanleiding van de Iraanse aanval op Israël. De extra uitzending is om 09.00 uur op NPO 1. Het programma Bij Van Duin op de Achterbank, van Omroep MAX, komt hierdoor te vervallen, meldt de NPO.

2 uur geleden
VVD verwacht na aanval Iran op Israël einde aan discussie F-35

DEN HAAG (ANP) - De VVD gaat ervan uit dat na de aanval van Iran op Israël de discussie ophoudt over de noodzaak van het leveren van F-35- en reserveonderdelen aan Israël. Dat schrijft buitenlandwoordvoerder Ruben Brekelmans van de VVD op X.

8 uur geleden
Israël gaat angstige uren tegemoet, zegt CIDI-directeur

DEN HAAG (ANP) - Directeur Naomi Mestrum vreest dat Israël angstige uren tegemoet gaat, nadat bekend is geworden dat Iran een aanval met drones en raketten is begonnen op Israël. "We hebben met afschuw kennis genomen van het bericht. De komende uren zal meer duidelijk worden over de impact van de aanval", aldus Mestrum.

9 uur geleden
Buitenlandse Zaken roept reizigers Israël op alert te zijn

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken roept Nederlanders in Israël op de instructies van de lokale autoriteiten op te volgen. Toeristen die met een georganiseerde reis in Israël zijn, wordt op het hart gedrukt contact te houden met de reisorganisatie. Nederlanders die dringend hulp nodig hebben, moeten de ambassade bellen, schrijft het ministerie op X.

9 uur geleden
Kerk in Vent staat stil bij door lawine omgekomen Nederlanders

VENT (ANP) - Tijdens een kerkdienst in het dorpje Vent in de Oostenrijkse deelstaat Tirol is aan het einde van de middag stilgestaan bij het overlijden van drie Nederlanders bij een lawine donderdag. De slachtoffers van 33, 35 en 60 maakten deel uit van een groep van zeventien Nederlanders, die met vier Oostenrijkse berggidsen een toertocht maakten. Een vierde slachtoffer raakte onderkoeld. De man van 32 verbleef daarom een nacht ter observatie in het ziekenhuis.

14 uur geleden
Actievoerders bij Eurovision in Concert roepen op tot boycot Songfestival

AMSTERDAM (ANP) - Rond de veertig mensen demonstreerden zaterdagmiddag voor de deur van Eurovision in Concert in AFAS Live in Amsterdam, waar dertig deelnemers van het Eurovisie Songfestival later optreden met hun inzending voor het festival. De demonstranten riepen deelnemers en publiek op om het songfestival te boycotten omdat Israël, dat niet meedoet aan deze preparty, optreedt tijdens het Eurovisie Songfestival.

15 uur geleden