Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

16,2 miljoen euro opgehaald tijdens 15e editie Alpe d'HuZes

16,2 miljoen euro opgehaald tijdens 15e editie Alpe d'HuZes

TILBURG (ANP) - Deelnemers aan de Alpe d'HuZes hebben dit jaar ruim 16,2 miljoen euro opgehaald voor de strijd tegen kanker. Aan de vijftiende editie hebben 5000 fietsers en lopers in Frankrijk de berg Alpe d’Huez een tot zes keer beklommen.

Vanwege de coronapandemie moest het evenement twee keer verplaatst worden. "Het was prachtig om Alpe d’HuZes weer echt in Frankrijk te houden", zegt Erik Jutstra, voorzitter van Stichting Alpe d'HuZes. "De beleving was daardoor mogelijk nog groter. Ik ben ook erg blij met het behaalde resultaat", aldus Jutstra.

De beklimming van de berg startte in het Franse plaatsje Le Bourg d’Oisans. Vanaf daar begonnen deelnemers aan de 14 kilometer lange route die 21 haarspeldbochten kent. In totaal overbruggen deelnemers 1061 hoogtemeters. De berg staat symbool voor de moeilijke route die kankerpatiënten moeten afleggen.

De afgelopen vijftien jaar werd er ruim 183,6 miljoen euro opgehaald. KWF beheert de opbrengsten van Alpe d'HuZes.

Meer uit Binnenland

Bewoners Zuid-Limburg vragen om betere bescherming tegen water

ROERMOND (ANP) - Bewoners van plaatsen langs de Geul in Zuid-Limburg willen betere bescherming tegen overstromingen. Komende week spreken bewoners, verenigd in de stichting Samen tegen Wateroverlast, het algemeen bestuur van het waterschap Limburg daarover toe. Ook waterschapspartij AWP pleit voor een hogere norm voor wateroverlast in Limburg.

19 minuten geleden
Twee ontploffingen in Rotterdam, geen gewonden

ROTTERDAM (ANP) - Op de Strevelsweg in Rotterdam-Zuid is in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.15 uur een ontploffing geweest, meldt de politie via X. Daarbij vielen geen gewonden.

5 uur geleden
NS-treinen rijden volgens nieuwe dienstregeling

UTRECHT (ANP) - De treinen van de Nederlandse Spoorwegen rijden vanaf zondag volgens de nieuwe dienstregeling. NS laat daarin ruim 1800 extra treinen per week rijden. Daardoor gaan er bijvoorbeeld ook in de daluren en het weekeinde elk uur vier intercity's tussen de grote steden. Op rustige momenten rijden er op sommige trajecten juist minder treinen.

5 uur geleden
Gewonde na schietpartij in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Bij een schietpartij in een appartementencomplex aan de Asstraat in Den Haag is zaterdagavond iemand gewond geraakt, meldt de politie. Die gewonde is met spoed vervoerd naar het ziekenhuis.

7 uur geleden
Man dood na schietincident in flat in Oss

OSS (ANP) - In een appartement aan de Hertewissel in Oss is zaterdagavond een man dood gevonden, nadat er was geschoten. Dat meldt de politie. De toedracht wordt nog onderzocht, vooralsnog zijn geen verdachten gearresteerd.

7 uur geleden
Kerstboom in Gerbrandytoren IJsselstein brandt voor 25e keer

IJSSELSTEIN (ANP) - Iedereen die de komende dagen in de buurt is van de Utrechtse plaats IJsselstein kan hem vanaf zaterdagavond weer zien: de kerstboom in de Gerbrandytoren, de grote zendmast in IJsselstein. Even na 20.00 uur gingen de lampen aan, "op tijd en alles doet het", zo meldde een woordvoerder van de stichting achter de kerstboom. Het is de 25e keer dat deze kerstboom aan gaat.

12 uur geleden
Consternatie op Koewachter kerstmarkt, drie mannen opgepakt

KOEWACHT (ANP) - De politie heeft vrijdagavond op de kerstmarkt in het Zeeuwse dorp Koewacht drie mannen opgepakt die zich hebben misdragen, zo meldt de politie zaterdag. Het heeft "helaas", aldus de politie, "tot flink wat consternatie tussen de gezellige kraampjes" geleid. Twee opgepakte mannen komen uit België (33 en 28 jaar), de derde komt uit Koewacht zelf (39).

15 uur geleden