Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

16.000 fans welkom bij EK-wedstrijden in Johan Cruijff ArenA

16.000 fans welkom bij EK-wedstrijden in Johan Cruijff ArenA

ZEIST (ANP) - Tijdens het EK voetbal mogen bij wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam 16.000 toeschouwers per wedstrijd aanwezig zijn. Dat is 4000 meer dan eerst het plan was.

"De tribunes van de Johan Cruijff ArenA mogen bij de wedstrijden voor een derde worden gevuld met publiek. Die garantie heeft het kabinet in afstemming met de gemeente Amsterdam, de KNVB en de toernooiorganisatie vandaag afgegeven", aldus de KNVB.

Twee maanden geleden werd bekend dat tenminste een kwart van het stadion gevuld mocht worden. Naar aanleiding van de resultaten van de verschillende Fieldlab-onderzoeken, de epidemiologische situatie in juni en de afname van de druk op de zorg, is de bezettingsgraad nu opgeschaald naar een derde.

Beste verdeling

De organisatie van het EK buigt zich nu over de beste verdeling van de nieuw vrijgekomen EK-kaarten in het stadion en de verspreiding ervan. "Het is fantastisch dat de coronasituatie steeds beter onder controle lijkt te zijn en er dus steeds meer mogelijk is", aldus Gijs de Jong, de toernooidirecteur van EURO 2020.

"We zijn dan ook heel blij dat we nu nog meer fans gelukkig kunnen maken. Mooi dat deze opschaling op een veilige en verantwoorde manier kan. EURO 2020 in Amsterdam is net als het Eurovisie Songfestival in Rotterdam een iconisch evenement. Daar wil je gewoon zoveel mogelijk mensen bij hebben. Fans die Oranje na al die jaren eindelijk weer op een eindtoernooi kunnen zien spelen. Al met al is dit een fantastische steun in de rug voor iedereen met een oranje hart en zeker ook voor het Nederlands elftal."

Veiligheidsprotocollen

Alle bezoekers die bij de wedstrijden in Amsterdam aanwezig willen zijn, moeten voldoen aan de veiligheidsprotocollen en krijgen pas toegang op vertoon van een negatief coronatestresultaat.

Oranje speelt alle drie de groepswedstrijden in Amsterdam, tegen Oekraïne (13 juni), Oostenrijk (17 juni) en Noord-Macedonië (21 juni).

Meer uit Gezond

Aantal boosterprikken corona stijgt tot ruim 2 miljoen

BILTHOVEN (ANP) - Meer dan 2 miljoen mensen hebben inmiddels een nieuwe boosterprik tegen het coronavirus gehaald. Het aantal gevaccineerde mensen is vorige week met 242.401 gestegen tot 2.086.828. Het priktempo neemt daarmee wel iets af. De vaccinatieronde loopt nog tot en met 22 december.

10 uur geleden
Apothekersfonds krijgt boetes voor overnames zonder toestemming

DEN HAAG (ANP) - Een fonds voor apothekers krijgt een boete van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), omdat het vestigingen heeft overgenomen zonder goedkeuring van de toezichthouder. Die toestemming is wettelijk verplicht.

13 uur geleden
WHO: ziektes kunnen in Gaza meer levens kosten dan bommen

GAZA-STAD (ANP/RTR) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt dat ziektes in de Gazastrook op termijn meer levens kunnen kosten dan bombardementen. Zo'n scenario kan zich voltrekken als het gezondheidssysteem in het kustgebied niet wordt hersteld, zegt een WHO-woordvoerster.

14 uur geleden
Frankrijk maakt stranden, parken en bossen rookvrij

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk breidt het aantal zones in het land uit waar niet gerookt mag worden. Stranden, openbare parken, bossen en de omgeving van scholen worden aan de lijst toegevoegd. De Franse minister van Gezondheid Aurélien Rousseau heeft dit dinsdag bekendgemaakt en stelt dat "rookvrije zones de norm zullen zijn".

14 uur geleden
VN onderzoekt rol Nederlandse overheid in PFAS-zaak Chemours

GENÈVE (ANP) - De Verenigde Naties onderzoeken de rol van de Nederlandse overheid in het PFAS-schandaal rond de chemische fabriek Chemours. VN-rapporteur Marcos Orellana, die gaat over giftige stoffen en mensenrechten, heeft Nederland per brief om opheldering gevraagd over het transport van afvalwater uit de fabriek in Dordrecht naar de Chemours-vestiging in het Amerikaanse Fayetteville (North Carolina). Daar zouden mensenrechten worden geschonden van omwonenden van het bedrijf, omdat hun gezondheid in gevaar wordt gebracht.

1 dag geleden
RIVM: verband piek longontstekingen en uitbraak China onduidelijk

BILTHOVEN (ANP) - Het is niet duidelijk of de recente toename van het aantal longontstekingen onder kinderen in Nederland verband houdt met een uitbraak van luchtweginfecties bij kinderen in China. "Dat is nu nog niet te zeggen. We weten het niet. Maar we gaan er niet van uit", laat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) weten. Volgens het instituut is het in deze tijd van het jaar te verwachten dat meer mensen een infectie aan de luchtwegen oplopen.

4 dagen geleden
Kookadvies voor drinkwater in Assen en Rolde om E. colibacterie

ASSEN (ANP) - Drinkwaterbedrijf WMD adviseert klanten in het Drentse Assen en Rolde en omgeving drinkwater voor consumptie drie minuten te koken. In het water is een E. colibacterie aangetroffen, meldt WMD. Bij mensen met een verzwakte weerstand is er een kleine kans dat deze bacterie, ook wel poepbacterie genoemd, tot lichte maag- en darmklachten kan leiden.

4 dagen geleden