Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

16 jaar cel voor filmproducent Weinstein wegens verkrachting

16 jaar cel voor filmproducent Weinstein wegens verkrachting

LOS ANGELES (ANP/AFP/DPA) - De bekende voormalige Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein is tot 16 jaar cel veroordeeld voor verkrachting van een vrouw in Beverly Hills. In 2020 werd hij al tot 23 jaar cel veroordeeld voor seksuele misdrijven.

Een rechter in Los Angeles legde Weinstein (70) de jongste straf op. Een jury daar had hem in december schuldig bevonden aan de verkrachting van een voormalig model en actrice in een hotel in Los Angeles in 2013.

De ooit uiterst invloedrijke en succesvolle Hollywood-producent zal de 16 jaar moeten uitzitten na de straf die een rechter in New York hem drie jaar geleden oplegde wegens aanranding en verkrachting. Het is dus waarschijnlijk dat Weinstein, die in slechte gezondheid verkeert, de rest van zijn leven achter de tralies zal doorbrengen, melden Amerikaanse media.

Weinstein werd de belichaming van seksueel wangedrag door machtige mannen, aangekaart door de #MeToo-beweging in 2017. Hij produceerde onder meer Pulp Fiction, Reservoir Dogs en de The Lord of the Rings-films. Hij gebruikte zijn machtspositie in Hollywood om slachtoffers zo te intimideren dat ze zwegen. Inmiddels verwijten ruim tachtig vrouwen hem seksueel misbruik.

Meer uit Buitenland

Secret Service vraagt Trump geen buitenevenementen meer te houden

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse geheime dienst heeft oud-president Donald Trump "aangemoedigd" geen grote campagne-evenementen meer te houden in de buitenlucht. Dat melden bronnen aan de Washington Post.

1 uur geleden
Links blok kiest onbekende ambtenaar als Franse premierskandidaat

PARIJS (ANP/AFP) - Het Franse linkse blok dat de verkiezingen in Frankrijk won, heeft de Parijse ambtenaar en econoom Lucie Castets naar voren geschoven als kandidaat-premier. De vier partijen van het Nieuw Volksfront laten dat in een verklaring weten.

6 uur geleden
Democratische leiders: Harris wilde zelf haar nominatie verdienen

WASHINGTON (ANP) - De leiders van de Democraten in het Congres hebben naar eigen zeggen op verzoek van Kamala Harris gewacht met het uitspreken van hun steun. Harris vond het belangrijk dat de gedelegeerden haar van onderaf zouden steunen, in plaats van dat de partijtop haar naar voren zou schuiven, zei de leider van de partij in de Senaat, Chuck Schumer. Maandagavond bleek de steun van de meerderheid binnen te zijn.

6 uur geleden
Amerikaanse president Biden hersteld van corona

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft geen corona meer. Zijn lijfarts laat dat weten in een brief die het Witte Huis heeft gedeeld. Volgens de arts zijn alle ziektesymptomen verdwenen en heeft Biden na zijn besmetting geen koorts gehad.

7 uur geleden
Biden spreekt woensdag de natie toe over zijn presidentschap

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden geeft woensdagavond om 20.00 uur (Amerikaanse tijd) een toelichting op zijn besluit om zich terug te trekken uit de race voor herverkiezing. Dat laat de president weten op X.

9 uur geleden
Hoofd van Secret Service stapt op na kritiek op beveiliging Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het hoofd van de dienst die onder meer Amerikaanse presidenten beveiligt, is opgestapt. Kimberly Cheatle was als directeur van de Secret Service (USSS) verantwoordelijk voor de bewaking bij het evenement waar oud-president Donald Trump werd beschoten. De Amerikaanse president Joe Biden heeft haar bedankt voor haar werk.

10 uur geleden
ICC vraagt zienswijzen rond mogelijk aanhoudingsbevel Netanyahu

DEN HAAG (ANP) - Ruim zestig regeringen, organisaties en personen mogen bij het Internationaal Strafhof (ICC) hun standpunt indienen over mogelijke arrestatiebevelen tegen onder anderen de Israƫlische minister-president Benjamin Netanyahu. Het hof buigt zich over de vraag of Netanyahu, de Israƫlische minister van Defensie Yoav Gallant en de hoge Hamasfunctionarissen Yahya Sinwar, Mohammed Al-Masri en Ismail Haniyeh aangehouden moeten worden, zoals de aanklager wil.

12 uur geleden