Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

15.000 bezoekers Dutch GP mogen vanuit duinen naar race kijken

15.000 bezoekers Dutch GP mogen vanuit duinen naar race kijken

ZANDVOORT (ANP) - Bezoekers van de Formule 1 in Zandvoort kunnen dit jaar weer vanuit de duinen naar de race kijken. De staanplaatsen werden er vorig jaar uitgehaald vanwege coronaregels, waardoor iedereen een vaste zitplaats moest hebben. Nu kunnen verspreid over twee zones op het terrein dagelijks zo'n 15.000 bezoekers vrij rondlopen en dus ook de duinen op.

Er zijn wat aanpassingen gedaan aan het terrein, waar volgende week vrijdag tot en met zondag dagelijks in totaal rond de 105.000 kaartkopers welkom zijn in plaats van de 70.000 van vorig jaar. Achter het rechte stuk bleek het toen bijvoorbeeld te druk, waardoor een tent nu bijvoorbeeld een andere plek heeft gekregen.

Volgens Robert van Overdijk, directeur van de Dutch GP, is 80 procent van het terrein nu klaar voor de start. "Deze week werken we volle bak door en zijn we bezig met de inrichting. Maandag en dinsdag zetten we de puntjes op de i en uiterlijk dinsdagavond moet alles compleet klaar zijn." Woensdag beginnen al wat kleine activiteiten en dan zijn vrijdag de eerste trainingen in de Formule 1.

Opbouw

Donderdag en de daaropvolgende dagen werken tussen de 200 en 250 mensen per dag aan de opbouw. "Dat zal later minder worden", aldus Van Overdijk. In de loop van volgende week maken zij plaats voor vrijwilligers en horecamedewerkers die naar het terrein komen om te helpen. "Uiteindelijk zitten we denk ik op tweeduizend mensen die aan het werk zullen zijn, los van de vrijwilligers."

De groep van vrijwilligers bestaat uit 1500 mensen, een groep die bij van alles helpt en ongeveer even groot is als vorig jaar. "Het is grotendeels dezelfde groep als vorig jaar. De mensen stonden ook dit jaar weer vooraan om een bijdrage te leveren aan dit evenement."

Meer uit Sport

Nadal sluit langere tenniscarrière na 2024 niet definitief uit

MADRID (ANP/AFP) - Rafael Nadal laat nog open of 2024 het laatste jaar uit zijn tenniscarrière wordt. De 37-jarige Spaanse tennisser maakt volgende maand na bijna een jaar zijn rentree bij het ATP-toernooi van Brisbane en noemt de kans groot het het zijn laatste jaar wordt. Helemaal definitief is het echter niet.

8 uur geleden
FIA ziet af van onderzoek naar Mercedes-teambaas Wolff

LONDEN (ANP/DPA) - Autosportfederatie FIA zet het onderzoek naar teambaas Toto Wolff van Mercedes en diens vrouw Susie, de baas van de F1 Academy, niet door. Wolff zou vertrouwelijke informatie uit vergaderingen van de teambazen hebben doorgespeeld naar Susie, die aanschuift bij de vergaderingen van de commerciële rechtenhouder van de Formule 1 (FOM).

11 uur geleden
Zwemsters missen podium op 4x50 meter wisselslagestafette

OTOPENI (ANP) - De Nederlandse zwemsters hebben bij de EK kortebaan in Roemenië naast de medailles gegrepen op de 4x50 meter wisselslag. Kira Toussaint, Tes Schouten, Tessa Giele en Valerie Van Roon tikten in 1.45,78 als vierde aan. Het goud ging naar Zweden in 1.43,26, voor Italië en Groot-Brittannië.

11 uur geleden
Zwemmer Kamminga pakt EK-goud op 100 m schoolslag, brons Corbeau

OTOPENI (ANP) - Arno Kamminga heeft bij de Europese kampioenschappen kortebaan de titel veroverd op de 100 meter schoolslag. De 28-jarige zwemmer was in het Roemeense Otopeni met 56,52 net iets sneller dan titelverdediger Nicolo Martinenghi uit Italië. Caspar Corbeau greep het brons in 56,66.

11 uur geleden
Schouten op EK met Nederlands record naar finale 200 meter school

OTOPENI (ANP) - Tes Schouten heeft zich bij de Europese kampioenschappen kortebaan in Roemenië overtuigend geplaatst voor de finale op de 200 meter schoolslag. De 22-jarige zwemster was met een Nederlands record van 2.16,98 de snelste. Ze dook ruim onder haar eigen toptijd van 2.18,19, die ze vorig jaar tijdens de WK kortebaan zwom.

11 uur geleden
Toussaint grijpt op EK kortebaan naast medaille op 200 meter rug

OTOPENI (ANP) - Kira Toussaint heeft bij de Europese kampioenschappen kortebaan naast de medailles gegrepen op de 200 meter rugslag. De 29-jarige zwemster tikte in het Roemeense Otopeni als zesde aan in 2.04,47. Het goud ging naar de Britse Medi Harris in 2.02,45.

13 uur geleden
Regering Oekraïne bezorgd om oproep Russen op Spelen toe te laten

KYIV (ANP) - De Oekraïense regering zegt "erg bezorgd" te zijn over de oproep die een aantal internationale sportbonden en nationale olympische comité's aan het IOC hebben gedaan om atleten uit Rusland en Belarus onder voorwaarden toe te laten op de Olympische Spelen van Parijs komende zomer.

16 uur geleden