Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

15 miljoen Britten gevaccineerd, nieuwe fase kan beginnen

15 miljoen Britten gevaccineerd, nieuwe fase kan beginnen

LONDEN (ANP) - De Britten beginnen maandag aan een nieuwe fase van hun vaccinatiecampagne, nu inmiddels 15 miljoen Britten een eerste prik tegen corona hebben gekregen. "Het vaccinatieprogramma gaat met een ongekende snelheid verder", aldus minister van Volksgezondheid Matt Hancock.

Van de 15 miljoen gevaccineerden hebben er ruim een half miljoen ook al een tweede dosis gekregen. Zij gelden nu als optimaal beschermd tegen het bij velen gevreesde virus. Aan de beurt kwamen inmiddels 70-plussers, belangrijk zorgpersoneel, personeel en bewoners van tehuizen en de kwetsbaarste patiënten. Vanaf maandag worden mensen tussen de 65 en 69 jaar ingeënt en bepaalde groepen "kwetsbare" mensen.

Met de mijlpaal, zo zei premier Boris Johnson, van 15 miljoen heeft de regering in Londen haar doel behaald om midden februari bijna een kwart van de totale bevolking van 66 miljoen te hebben ingeënt. Door de succesvolle vaccinatiecampagne toont Johnson zich optimistisch dat hij over een week wellicht wat versoepelingen van de strenge coronamaatregelen bekend kan maken. Het Verenigd Koninkrijk is met zijn 117.000 coronadoden het zwaarst getroffen Europese land.

Meer uit Buitenland

Exitpoll: liberale PS grootste partij in Slowakije

BRATISLAVA (ANP/RTR) - Volgens de exitpoll van de Slowaakse zender RTVS is de liberale partij Progressief Slowakije zaterdag de grootste geworden bij de nationale parlementsverkiezingen. PS, geleid door Michal Simecka, komt volgens de eerste prognose uit op bijna 20 procent van de stemmen. Zijn grote rivaal en voormalig premier Robert Fico van de populistische Smer-SD zou kunnen rekenen op iets meer dan 19 procent.

1 uur geleden
Amerikaans Huis neemt voorstel McCarthy aan en voorkomt shutdown

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft zaterdag ingestemd met een voorstel van de Republikein Kevin McCarthy voor een noodfinanciering. De dreigende shutdown van de overheid is daarmee voorlopig van de baan. De overbruggingsperiode is 45 dagen. Daarvoor moet ook de Senaat nog wel akkoord gaan en president Joe Biden de wet snel ondertekenen.

2 uur geleden
VN-plan aangenomen om schade door chemicaliën te verminderen

BONN (ANP/AFP) - Op een VN-conferentie is zaterdag een nieuw plan aangenomen om (milieu)risico's van chemicaliën te verminderen. Het zogenoemde Global Framework on Chemicals werd aangenomen door overheden, bedrijven en NGO's.

2 uur geleden
Tienduizenden Zwitsers eisen actie tegen klimaatverandering

BERN (ANP/DPA/RTR) - Meer dan 60.000 Zwitsers zijn zaterdag, minder dan een maand voor de nationale verkiezingen, in Bern de straat op gegaan om op de kortst mogelijke termijn strengere maatregelen tegen klimaatverandering te eisen. De activisten maakten zich massaler dan ooit sterk voor "gerechtigheid voor het milieu".

4 uur geleden
Republikein McCarthy komt met voorstel om shutdown af te wenden

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - Slechts uren voordat in de Verenigde Staten een shutdown van de federale overheid dreigt in te gaan, zal het Huis van Afgevaardigden zaterdag stemmen over een noodfinancieringswet om dit te voorkomen. Met een overbruggingsfinanciering moeten de federale overheidsdiensten in ieder geval 45 dagen openblijven, zo kondigde de Republikeinse voorzitter Kevin McCarthy aan.

5 uur geleden
Libië hervat vliegverkeer op Italië na bijna tien jaar

TRIPOLI (ANP/AFP) - Libië vliegt weer op Italië. Volgens de autoriteiten in Tripoli is zaterdag een toestel opgestegen met bestemming Rome. Dat was bijna tien jaar niet mogelijk door een ban van de Europese Unie. Die verbood in 2014 vluchten van Libische maatschappijen naar de EU wegens de oorlog die het Noord-Afrikaanse land verscheurde. Onder meer het internationale vliegveld Mitiga kwam onder vuur te liggen. De gewapende strijd is nog altijd niet voorbij.

6 uur geleden
Extreme hitte in Amazonegebied noodlottig voor dolfijnen

MANAUS (ANP/DPA) - Extreme hitte in het Braziliaanse Amazonegebied is vermoedelijk een groot aantal zoetwaterdolfijnen noodlottig geworden. Volgens het onderzoeksinstituut Mamirauá zijn de voorbije dagen in Lago Tefé al meer dan honderd dode dieren aangetroffen.

7 uur geleden