Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

15-jarige verdachte gewapende overval hotel in Venlo aangehouden

15-jarige verdachte gewapende overval hotel in Venlo aangehouden

VENLO (ANP) - De politie heeft een 15-jarige jongen uit Venlo aangehouden voor een gewapende overval van afgelopen weekend. Dit meldt de politie. De jongen liep zaterdagavond rond 19.30 uur met bedekt gezicht hotel De Bovenste Molen in Venlo binnen en bedreigde het personeel met een wapen. Met een onbekend geldbedrag sloeg hij vervolgens op de vlucht. Niemand raakte gewond.

De politie hield de jongen nog diezelfde avond aan. Ze doet momenteel onderzoek naar de gebeurtenis. Dinsdag verschijnt hij voor de rechter-commissaris.

Meer uit Binnenland

Marktplaats verwijdert aangeboden kaartjes Nationale Herdenking

AMSTERDAM (ANP) - Marktplaats heeft meerdere advertenties verwijderd van gratis kaartjes voor de Nationale Herdenking op de Dam op 4 mei die tegen betaling werden aangeboden. Een woordvoerder van het bedrijf bevestigt dat na berichtgeving van het AD.

1 uur geleden
Politiebonden dreigen met bekeuringenstop om vroegpensioen

DEN HAAG (ANP) - Politieagenten schrijven vanaf 7 mei geen bekeuringen meer uit voor lichte overtredingen als op dat moment de onderhandelingen over een nieuwe regeling voor vroegpensioen niet zijn begonnen. Dat maakten de vier politievakbonden ACP, ANPV, NPB en Equipe donderdag bekend.

1 uur geleden
Bevrijdingsfestivals hebben het ondanks steun overheid zwaar

DEN HAAG (ANP) - Gratis bevrijdingsfestivals hebben het financieel zwaar, ook al is het Rijk dit jaar voor het eerst bijgesprongen met een bedrag van 1 miljoen euro. Dat blijkt uit een rondgang van het ANP langs verschillende festivals.

4 uur geleden
Zorgmedewerkers leggen twee minuten werk neer om geweld

DEN HAAG (ANP) - Zorgmedewerkers leggen donderdag om 14.00 uur twee minuten hun werk neer uit protest tegen geweld. Ze zijn dan stil en herdenken een medewerkster van een ggz-instelling in Heerlen, die vorige maand werd doodgestoken tijdens haar werk.

8 uur geleden
Aantal zelfdodingen is stabiel, vorig jaar 1862

DEN HAAG (ANP) - Het aantal mensen dat zelfmoord pleegt, is sinds een paar jaar stabiel. Volgens statistiekbureau CBS hebben vorig jaar 1862 mensen een einde gemaakt aan hun leven. Dat is iets minder dan in 2022, maar vrijwel gelijk aan 2021 en iets hoger dan in 2020, de aantallen schommelen rond hetzelfde niveau.

10 uur geleden
Halsema: hoop dat herdenking niet gekaapt wordt door emoties Gaza

AMSTERDAM (ANP) - Burgemeester Femke Halsema is "wel bezorgd" dat de Nationale Herdenking op de Dam "gekaapt gaat worden door alle emoties en sentimenten" die heersen rondom het huidige conflict in Israël en Gaza. Dat zei ze woensdagavond tijdens een bijeenkomst in De Balie in aanloop naar 4 mei.

14 uur geleden
Treinen tussen Haarlem en Voorhout rijden weer

HAARLEM (ANP) - Tussen Haarlem en Voorhout rijden weer treinen, nadat het treinverkeer door een beschadigde spoorbrug ruim anderhalf uur had stilgelegen. Ook tussen Leiden en Den Haag, die in het verlengde liggen van dat traject, reden daardoor minder intercity's, meldt de NS.

15 uur geleden