Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

15-jarige opgepakt na neersteken bisschop Sydney

15-jarige opgepakt na neersteken bisschop Sydney

SYDNEY (ANP/AFP) - De Australische politie heeft een 15-jarige verdachte opgepakt na een steekpartij in een kerk in Sydney. Behalve een bisschop raakten een andere geestelijke en zeker twee andere personen gewond. Het incident was tijdens een mis die live werd uitgezonden.

Na de steekpartij verzamelden zich honderden boze mensen bij het gebedshuis. Volgens Australische media werd de politie bekogeld met stenen en andere spullen. Meerdere agenten moesten naar het ziekenhuis. Afgelopen weekend vielen zes doden in Sydney toen een man om zich heen stak in een winkelcentrum.

Op beelden van de aanval in de kerk is te zien dat de bisschop voor het altaar staat en plots wordt gestoken. De geestelijke is leider van een zeer conservatieve Assyrisch-orthodoxe geloofsgroep.

Meer uit Buitenland

Eerste schip met Europese voedselhulp onderweg naar pier Gaza

BRUSSEL (ANP) - Een eerste schip met Europese voedselhulp voor de Palestijnen is vrijdag vertrokken naar de Gazastrook. Het schip zal later op de dag lossen aan de donderdag door de Amerikanen aangelegde pier.

20 minuten geleden
Poetin trekt legitimiteit Zelensky in twijfel voor sluiten deal

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin trekt de legitimiteit van Volodymyr Zelensky als politiek leider van Oekraïne in twijfel. Tijdens zijn bezoek aan China werd hem gevraagd of Zelensky's status een probleem kan worden nu zijn termijn als president binnenkort in principe afloopt en de verkiezingen in Oekraïne zijn afgelast.

28 minuten geleden
Neergeschoten Slowaakse premier Fico ligt nog op intensive care

BRATISLAVA (ANP/AFP/RTR) - De Slowaakse minister-president Robert Fico ligt nog altijd op de intensive care, meldt zijn regering. Eerder deze week werd gemeld dat hij de aanslag op zijn leven zou overleven, maar er wel slecht aan toe is. De vicepremier en de ziekenhuisdirecteur meldden vrijdag dat het nog niet helemaal zeker is dat Fico zal genezen.

1 uur geleden
Poetin over offensief Charkiv: militairen creëren een bufferzone

HARBIN (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin stelt dat een verovering van de Oekraïense stad Charkiv geen deel uitmaakt van het plan van Rusland. De Russische militairen in de gelijknamige grensregio creëren volgens Poetin een "bufferzone" voor de veiligheid van Rusland.

1 uur geleden
Nederland en andere landen doen in brief oproep aan Israël

DEN HAAG (ANP/RTR) - Een groep Westerse landen, waaronder Nederland, heeft een brief geschreven aan de Israëlische regering. Die wordt opgeroepen om zich aan het internationaal recht te houden. Persbureau Reuters heeft de brief ingezien en meldt dat de landen zich ook uitspreken tegen het offensief in Rafah en voor humanitaire steun.

2 uur geleden
Zitting over Gaza in Den Haag korte tijd onderbroken om protest

DEN HAAG (ANP/AFP/RTR) - De zaak voor het Internationaal Gerechtshof (ICJ) rond de Israëlische operatie in Rafah is korte tijd onderbroken geweest door een protest. Dat gebeurde tijdens een slotwoord van het verdedigingsteam van Israël. De zaak in het Vredespaleis in Den Haag is aangespannen door Zuid-Afrika.

2 uur geleden
AfD-politicus loopt hoofdwond op bij aanval met asbak

SCHWERIN (ANP) - Een regionale parlementariër van Alternative für Deutschland (AfD) is in de nacht van donderdag op vrijdag aangevallen met een asbak. De politicus heeft daarbij een hoofdwond opgelopen.

2 uur geleden