Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

1,48 miljard aan zorgbonussen aangevraagd, loket week langer open

1,48 miljard aan zorgbonussen aangevraagd, loket week langer open

DEN HAAG (ANP) - Er is inmiddels voor 1,48 miljard euro bruto aan zorgbonussen aangevraagd. Dat meldde minister Tamara van Ark (Medische Zorg) woensdag in een debat in de Tweede Kamer. Zorginstellingen kunnen een week langer een zorgbonus aanvragen voor hun medewerkers, aldus Van Ark. Het loket blijft nu open tot vrijdag 6 november.

De bonus van 1000 euro netto is bedoeld als waardering voor de grote inzet van het zorgpersoneel tijdens de coronacrisis.

Zo'n 7800 zorgaanbieders hebben een bonus aangevraagd voor meer dan 788.000 medewerkers. Onder hen zijn 69.009 zzp'ers, uitzendkrachten en ingehuurd personeel zoals schoonmaker, liet de bewindsvrouw weten. "Dat is ook nadrukkelijk de bedoeling", aldus Van Ark. Ook volgend jaar krijgen de zorgmedewerkers een bonus.

Van Ark denkt dat de week extra voldoende tijd moet zijn voor alle organisaties om nog een aanvraag in te dienen. De eerste zorgbonussen zijn al uitbetaald.

Een aantal partijen in de Tweede Kamer, waaronder PvdA en GroenLinks, vinden dat meer zorgmedewerkers in aanmerking moeten komen voor een bonus. "De zorgbonus is op de werkvloer een splijtzwam geworden", zei PvdA-voorman Lodewijk Asscher.

Het aangevraagde bedrag komt ongeveer overeen met de verwachtingen. Het kabinet was ervan uitgegaan dat er dit jaar voor 1,44 miljard euro aan bonussen zou worden aangevraagd.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

ErikRe 4 weken geleden
Misschien kunnen ze niet rekenen, net als Porjus: 612.000.000 moet het verschil dan zijn:)
Porjus 4 weken geleden
Hoe komen ze aan die 1, 4 miljard, 788.000 medewerkers is toch € 788.000.000,- , waar is dat "restje" ( € 612.00.00,- ) dan voor nodig?

Meer uit Gezond

Flinke stijging van aantal coronagevallen afgelopen etmaal

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal coronagevallen is flink gestegen. Tussen donderdag en vrijdagochtend werden 5790 positieve tests gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Op donderdag meldde dat instituut ongeveer 4500 nieuwe gevallen en op woensdag ruim 4900.

9 uur geleden
Nog maar eens per drie jaar preventief onderzoek naar borstkanker

DEN HAAG (ANP) - Het bevolkingsonderzoek naar borstkanker loopt verdere vertraging op door de corona-uitbraak. Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) ziet zich genoodzaakt de periode tussen twee onderzoeken tijdelijk te verlengen, van twee jaar naar maximaal drie jaar.

1 dag geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen neemt verder af

ROTTERDAM (ANP) - Het aantaI coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is opnieuw gedaald. In totaal behandelen de ziekenhuizen nu 1781 coronapatiënten. Dat zijn er 58 minder dan woensdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

1 dag geleden
90 procent heeft halfjaar na coronabesmetting nog antistoffen

BILTHOVEN (ANP) - De overgrote meerderheid (90 procent) van de mensen die besmet zijn geweest met het coronavirus, had een halfjaar later nog steeds antistoffen tegen het virus in het bloed. De antistoffen worden na verloop van tijd bovendien sterker, waardoor er minder van nodig zijn om hetzelfde werk te doen. Die conclusies trekken onderzoekers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) op basis van een groot lopend onderzoek naar immuniteit tegen het virus.

1 dag geleden
Aantal coronagevallen daalt licht, totaal naar ruim half miljoen

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal coronagevallen is iets gedaald. Tussen woensdagochtend en donderdag werden 4506 positieve tests gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Op woensdag meldde dat instituut iets minder dan 5000 nieuwe gevallen.

1 dag geleden
Gommers: sla kerst maar een jaartje over

HILVERSUM (ANP) - Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care en OMT-lid, heeft als boodschap voor Nederland om kerst maar een jaartje over te slaan. Het is volgens hem nog te vroeg om de coronamaatregelen rond de kerstdagen te versoepelen, zei hij in gesprek met Sven Kockelmann in het programma 1 op 1 (NPO Radio 1).

1 dag geleden
Ernst Kuipers praat alleen nog op maandag het land bij

ROTTERDAM (ANP) - Nu de ergste coronadrukte in de ziekenhuizen achter de rug is, worden ook de persmomenten van Ernst Kuipers teruggeschroefd. De voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) praat voortaan alleen op maandag nog de pers en het land bij over de stand van zaken in de ziekenhuizen. Het persmoment op donderdag komt te vervallen.

1 dag geleden