Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

1,48 miljard aan zorgbonussen aangevraagd, loket week langer open

1,48 miljard aan zorgbonussen aangevraagd, loket week langer open

DEN HAAG (ANP) - Er is inmiddels voor 1,48 miljard euro bruto aan zorgbonussen aangevraagd. Dat meldde minister Tamara van Ark (Medische Zorg) woensdag in een debat in de Tweede Kamer. Zorginstellingen kunnen een week langer een zorgbonus aanvragen voor hun medewerkers, aldus Van Ark. Het loket blijft nu open tot vrijdag 6 november.

De bonus van 1000 euro netto is bedoeld als waardering voor de grote inzet van het zorgpersoneel tijdens de coronacrisis.

Zo'n 7800 zorgaanbieders hebben een bonus aangevraagd voor meer dan 788.000 medewerkers. Onder hen zijn 69.009 zzp'ers, uitzendkrachten en ingehuurd personeel zoals schoonmaker, liet de bewindsvrouw weten. "Dat is ook nadrukkelijk de bedoeling", aldus Van Ark. Ook volgend jaar krijgen de zorgmedewerkers een bonus.

Van Ark denkt dat de week extra voldoende tijd moet zijn voor alle organisaties om nog een aanvraag in te dienen. De eerste zorgbonussen zijn al uitbetaald.

Een aantal partijen in de Tweede Kamer, waaronder PvdA en GroenLinks, vinden dat meer zorgmedewerkers in aanmerking moeten komen voor een bonus. "De zorgbonus is op de werkvloer een splijtzwam geworden", zei PvdA-voorman Lodewijk Asscher.

Het aangevraagde bedrag komt ongeveer overeen met de verwachtingen. Het kabinet was ervan uitgegaan dat er dit jaar voor 1,44 miljard euro aan bonussen zou worden aangevraagd.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

ErikRe 6 maanden geleden
Misschien kunnen ze niet rekenen, net als Porjus: 612.000.000 moet het verschil dan zijn:)
Porjus 6 maanden geleden
Hoe komen ze aan die 1, 4 miljard, 788.000 medewerkers is toch € 788.000.000,- , waar is dat "restje" ( € 612.00.00,- ) dan voor nodig?

Meer uit Gezond

Rutte: bibliotheken mogen op 20 mei open

DEN HAAG (ANP) - De bibliotheken gaan eerder open. Nadat de Tweede Kamer daar woensdag in een debat op had aangedrongen zei premier Mark Rutte dat de bibliotheken worden meegenomen in stap twee van het openingsplan.

9 uur geleden
Noren stoppen met AstraZeneca en wachten met coronavaccin Janssen

OSLO (ANP/AFP) - Noorwegen stopt definitief met het coronavaccin van het Brits-Zweedse AstraZeneca en wacht met het gebruik van het Janssen-vaccin uit Leiden (Johnson & Johnson). Premier Erna Solberg wees op het risico van bloedproblemen na een inenting. De bijwerkingen zijn weliswaar zeldzaam, maar ernstig, rechtvaardigde ze het besluit.

12 uur geleden
Indiase coronavariant tot nu toe vier keer opgedoken in Nederland

BILTHOVEN (ANP) - Het RIVM heeft in Nederland tot dusver vier gevallen van de Indiase variant van het coronavirus gevonden. De variant lijkt volgens het instituut mogelijk extra besmettelijk, maar niet van invloed op de werking van de coronavaccins die nu worden gebruikt.

13 uur geleden
Hamer hoopt alle fractievoorzitters volgende week te spreken

DEN HAAG (ANP) - De nieuwe informateur Mariëtte Hamer hoopt de volgende fase van de formatie volgende week te starten met gesprekken met alle fractievoorzitters van de partijen in de Tweede Kamer. Dat zei ze woensdag voorafgaand aan haar gesprek met Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp, waarin ze zal praten over haar opdracht als informateur.

13 uur geleden
In VS hadden 28 mensen last van trombose na prik Janssen-vaccin

WASHINGTON (ANP/RTR) - In de Verenigde Staten hebben 28 mensen last gekregen van trombose en een lager aantal bloedplaatjes nadat ze waren ingeënt met het coronavaccin van Janssen. Er zijn meer dan 8,7 miljoen mensen gevaccineerd met het middel in de VS.

13 uur geleden
Helft van basisscholen heeft nog geen zelftesten ontvangen

DEN HAAG (ANP) - De helft van de 6700 basisscholen heeft nog geen zelftesten ontvangen, terwijl het Ministerie van Onderwijs van plan was alle coronatesten deze week onder scholen verdeeld te hebben. De Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) vindt het teleurstellend. "De testen lagen bijna nog eerder in de supermarkt dan op school."

13 uur geleden
Duitsland versoepelt regels voor gevaccineerde reizigers

BERLIJN (ANP) - De Duitse regering heeft besloten de quarantaineplicht voor reizigers uit risicogebieden verregaand te versoepelen. Zij hoeven niet meer in zelfisolatie of getest te worden als ze zijn gevaccineerd tegen het coronavirus, al hersteld zijn van een coronabesmetting of een negatieve coronatestuitslag kunnen tonen.

14 uur geleden