Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

130.000 Fransen vast in buitenland door coronacrisis

130.000 Fransen vast in buitenland door coronacrisis

PARIJS (ANP/RTR/AFP) - Zo'n 130.000 Fransen zitten momenteel vast in het buitenland door de maatregelen die wereldwijd worden genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De Franse autoriteiten proberen te regelen dat zij terug kunnen keren naar hun thuisland, zei minister Jean-Yves Le Drian van Buitenlandse Zaken op de radio.

Sommige landen hebben vanwege de coronacrisis hun grenzen gesloten en het vliegverkeer aan banden gelegd. Le Drian roept gestrande landgenoten op kalm te blijven en geduldig te zijn. Het gaat volgens hem vooral om toeristen.

Ook inwoners van andere Europese landen zitten vast in het buitenland. De Nederlandse minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) zei donderdag dat zijn departement samen met reisorganisaties en luchtvaartbedrijven druk bezig is om Nederlanders terug te halen.

Spanje

De Spaanse minister Arancha González (Buitenlandse Zaken) stelde vrijdag dat haar land nieuwe vluchten naar Guayaquil in Ecuador aan het voorbereiden is. Daar blokkeerden de plaatselijke autoriteiten donderdag een landingsbaan om te voorkomen dat een vliegtuig zou landen.

Het toestel van luchtvaartmaatschappij Iberia had 190 EU-burgers moeten ophalen, maar kon niet landen. González zei dat ze de situatie inmiddels heeft besproken met haar ambtsgenoot in het Zuid-Amerikaanse land.

Meer uit Buitenland

Erdogan opnieuw beëdigd als Turkse president

ANKARA (ANP) - Recep Tayyip Erdogan is opnieuw beëdigd als de president van Turkije. De 69-jarige politicus, die vorige week de verkiezingen won, begint aan zijn derde termijn.

2 uur geleden
Israëlische soldaten doodgeschoten bij grens met Egypte

JERUZALEM (ANP/AFP) - Drie Israëlische soldaten zijn doodgeschoten bij de Egyptische grens in het zuiden, volgens Israël door een Egyptische agent. Na een klopjacht kon de "terrorist" op Israëlisch grondgebied worden gedood, meldt het Israëlische leger. Waarnemers noemen het incident aan de grens met Egypte, dat eind jaren 70 vrede sloot met Israël, uitzonderlijk.

2 uur geleden
Voor het eerst bezoekt een paus Mongolië

VATICAANSTAD (ANP/AFP/RTR) - Voor het eerst gaat een paus naar Mongolië, het Aziatische land ingeklemd tussen China en Rusland. De 86-jarige paus Franciscus is er van 31 augustus tot 4 september op bezoek, kondigde het Vaticaan aan, zonder verdere details te geven over het programma.

4 uur geleden
Peru verplaatst Joran van der Sloot voor uitlevering aan VS

LIMA (ANP) - Joran van der Sloot is zaterdag verplaatst naar een andere gevangenis in Peru, meldt CNN. De 35-jarige Nederlandse hoofdverdachte van de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway in 2005 zal worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten en deze verplaatsing is een stap in dat proces.

5 uur geleden
Indiase premier Modi bezoekt plek van grote treinramp

BALASORE (ANP/RTR/AFP) - De Indiase premier Narendra Modi heeft bij de Oost-Indiase stad Balasore de plek bezocht waar vrijdag een groot treinongeluk is gebeurd. Hij sprak met reddingswerkers en zal volgens Indiase media ook het ziekenhuis bezoeken waar gewonden worden behandeld.

6 uur geleden
Bosbrandseizoen in Europa op weg naar piek

HOUTEN (ANP) - Komende weken neemt het aantal natuurbranden in Europa waarschijnlijk toe. Het aantal branden zal stijgen tot gemiddeld 27 per week, meldt Weeronline. In augustus is de piek, dan zijn er naar verwachting tachtig natuurbranden per week.

7 uur geleden
Europese gevangenen uit Iran aangekomen in België

BRUSSEL (ANP) - De drie Europese gevangenen die Iran heeft vrijgelaten zijn zaterdag omstreeks 02.45 plaatselijke tijd geland op de militaire luchthaven in Melsbroek. Daar werden ze ontvangen door de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib, zo schrijft het Belgische dagblad De Morgen.

9 uur geleden