Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

13 jaar cel geëist voor brute verkrachtingen

13 jaar cel geëist voor brute verkrachtingen

DEN BOSCH (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft voor de rechtbank in Den Bosch een celstraf van dertien jaar geëist tegen een 21-jarige man uit Sierra Leone. De man wordt verdacht van de brute verkrachting van twee vrouwen van 63 en 67 jaar in hun eigen woning in Eindhoven en tweemaal poging tot doodslag.

Op 2 februari bood hij een vrouw aan te helpen die in haar tuin aan het werk was. Later in haar woning vergreep hij zich aan de vrouw, waarbij hij haar meerdere keren verkrachtte en dreigde haar te doden.

Op 6 maart vergreep hij zich aan een vrouw bij wie hij al een paar keer op bezoek was geweest. Op een avond weigerde hij te vertrekken en wilde hij blijven slapen. De vrouw wilde dat niet, waarna de sfeer omsloeg. Hij bedreigde de vrouw met een lang mes en wurgde haar bijna, terwijl hij haar met geweld verkrachtte.

"Ik neem het hem zeer kwalijk dat hij beide slachtoffers in hun eigen woning, daar waar je veilig zou moeten zijn, heeft aangevallen, gewurgd en verkracht", aldus de officier van justitie. "Ik neem het hem ook zeer kwalijk dat hij de vriendelijkheid van beide dames zo heeft misbruikt voor zijn eigen lusten."

Uitspraak in de zaak is over twee weken.

Meer uit Binnenland

Panda in Ouwehands Dierenpark krijgt twee jongen, een overleden

RHENEN (ANP) - Voor de tweede keer heeft een reuzenpanda in Ouwehands Dierenpark jongen geworpen, waarvan één het niet heeft overleefd. Panda Wu Wen beviel vrijdagavond van twee jongen, waarvan eentje direct luid van zich liet horen, maar het tweede, veel kleinere jong overleed kort na de geboorte.

1 uur geleden
Monument ter ere van Peter R. de Vries onthuld in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Een monument ter nagedachtenis aan Peter R. de Vries wordt om 15.00 uur onthuld in Amsterdam. De misdaadverslaggever overleed drie jaar geleden op 15 juli nadat hij negen dagen eerder was neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van de stad na een uitzending van RTL Boulevard waar hij te gast was.

7 uur geleden
Zeer grote brand in Arriva-pand aan Korvetweg in Maastricht

MAASTRICHT (ANP) - In een pand van de vervoersmaatschappij Arriva aan de Korvetweg in Maastricht woedt een zeer grote brand. Dat meldt de Brandweer Zuid-Limburg op X.

9 uur geleden
Al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan EK-finale

AMSTERDAM (ANP) - Het is al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan de EK-finale die vanaf 21.00 uur in Berlijn gespeeld wordt door Engeland en Spanje. In Three Sisters Pub en O'reilly's Irish Pub in het centrum van de hoofdstad is het afgeladen, er worden dan ook geen reserveringen aangenomen.

14 uur geleden
Haenen krijgt onderscheiding voor oprichten Betty Asfalt Complex

AMSTERDAM (ANP) - Acteur en schrijver Paul Haenen en zijn echtgenoot Dammie van Geest hebben zondag de Frans Banninck Cocqpenning ontvangen. De onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die meer dan twaalf jaar van grote betekenis zijn geweest voor de gemeente Amsterdam. Burgemeester Femke Halsema gaf het echtpaar de penning bij de overdracht van hun theater Het Betty Asfalt Complex aan het gezelschap De Theatertroep.

15 uur geleden
Cabaretier Guido Weijers gelast Oudejaarsconference 2024 af

BOXMEER (ANP) - Cabaretier Guido Weijers gaat dit jaar geen Oudejaarsconference spelen. De verkoop voor de tournee van dit najaar was al van start gegaan. Maar op de websites van theaters staat nu dat de komiek niet meer de Oudejaarsconference gaat spelen, maar zijn reguliere programma Momentum in reprise neemt. Weijers speelt deze show al vanaf januari.

16 uur geleden
'Burgerwacht' controleert lopers Vierdaagse op legertekens Israël

NIJMEGEN (ANP) - De groep Nijmegen4Palestine wil tijdens de Nijmeegse Vierdaagse wandelaars aanspreken die symbolen dragen van het Israëlische leger. Ze worden dan gevraagd de stad te verlaten, want de protestgroep wil niet dat het "wandelevenement gebruikt wordt voor Israëlische propaganda".

16 uur geleden