Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

11 miljoen prikken gezet, meldt coronadashboard

11 miljoen prikken gezet, meldt coronadashboard

DEN HAAG (ANP) - De 11 miljoenste coronaprik is gezet, meldt het coronadashboard van de overheid. In totaal zijn er nu 11.145.074 naalden een bovenarm ingegaan, zo staat er woensdag op het dashboard. Het gaat om eerste- en herhaalvaccinaties bij elkaar.

Vorige week werd een recordaantal prikken gezet: ruim 1,2 miljoen. Volgens de planning op het coronadashboard worden er deze week, tussen 7 en 13 juni, ruim 1,4 miljoen mensen gevaccineerd. Het daadwerkelijke aantal kan afwijken, bijvoorbeeld doordat mensen hun afspraak afzeggen.

De GGD'en hebben veruit de meeste vaccinaties gezet: meer dan 8 miljoen in totaal. De centrale registratie van het aantal vaccinaties bij huisartsen en zorginstellingen is nog steeds niet op orde. Het aantal prikken dat er via deze weg is gezet, berust dus op een schatting.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

RIVM meldt 1265 nieuwe besmettingen en één nieuw sterfgeval

BILTHOVEN (ANP) - Het RIVM meldt zaterdag 1265 nieuwe coronabesmettingen. Dat is het laagste aantal sinds 13 september. Het aantal sterfgevallen steeg met één. Het gaat om iemand uit de gemeente Roosendaal.

1 dag geleden
Weer minder coronapatiënten in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen is ook zaterdag weer gedaald. In ziekenhuizen liggen nu 672 coronapatiënten, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat waren er vrijdag 729.

1 dag geleden
Veel meer rokers gestopt in 2020

BILTHOVEN (ANP) - Vorig jaar zijn veel meer mensen gestopt met roken dan in andere jaren. Volgens het RIVM doofde 11 procent in 2020 z'n laatste sigaret, tegen gemiddeld 3 procent in andere jaren, zo komt naar voren in onderzoek dat het instituut deed in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De stoppers gaven de accijnsverhoging op sigaretten en shag op 1 april 2020 als belangrijkste reden. Maar ook stopten veel rokers om gezonder te leven, met de gevaren van corona in het achterhoofd.

2 dagen geleden
Janssen moet deel van vaccins uit probleemfabriek weggooien

WASHINGTON (ANP) - Farmaceut Janssen moet een deel van de vaccindoses weggooien die in een fabriek in Baltimore zijn gemaakt. Die zijn niet geschikt voor gebruik, heeft de Amerikaanse toezichthouder FDA vrijdag naar buiten gebracht. De waakhond noemt geen aantallen, maar The New York Times meldt dat zo'n 60 miljoen doses in de prullenbak kunnen.

2 dagen geleden
Mensen kunnen vanaf 21 juni kiezen voor coronavaccin Janssen

DEN HAAG (ANP) - Mensen mogen er binnenkort voor kiezen het coronavaccin van Janssen te krijgen. Het komt vanaf 21 juni beschikbaar als keuzemogelijkheid, liet minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) weten. Wie dit vaccin graag krijgt, kan dat aangeven bij de GGD. Ze hebben dan maar één prik nodig. Het aanbod geldt voor alle volwassenen.

2 dagen geleden
1417 nieuwe coronagevallen, laagste aantal sinds half september

BILTHOVEN (ANP) - Slechts 1417 nieuwe coronagevallen zijn afgelopen dag aan het licht gekomen. Dat is het laagste aantal sinds 15 september.

2 dagen geleden
Weer meer dan vijftig coronabedden vrijgekomen

ZEIST (ANP) - Ziekenhuizen behandelen nog 729 coronapatiënten. In de afgelopen 24 uur zijn 54 bedden op de speciale coronavleugels vrijgekomen. Het is de vierde dag op rij dat het totale aantal opgenomen patiënten met meer dan vijftig daalt.

2 dagen geleden