Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'1,1 miljoen banen in auto-industrie geraakt door corona'

'1,1 miljoen banen in auto-industrie geraakt door corona'

BRUSSEL (ANP) - Het werk van 1,1 miljoen Europeanen in de auto-industrie wordt geraakt door de coronacrisis, waarschuwt de Europese autobrancheorganisatie ACEA. Volgens de belangenclub zijn de huidige gevolgen voor de werkgelegenheid nog groter als ook het banenverlies in de leveringsketen en gerelateerde branches wordt meegeteld.

Doordat Europese autofabrieken de productie hebben stilgelegd, zijn er in de Europese Unie tot nu toe ongeveer 1,2 miljoen auto's minder geproduceerd, stelt ACEA dinsdag op basis van eigen data. Volgens ACEA werken er 2,6 miljoen Europeanen in de autoproductie, en zorgt de sector met aanverwante sectoren voor bijna 14 miljoen banen in de EU.

"De prioriteit van ACEA en de leden is momenteel om de acute crisis die de industrie vrijwel tot stilstand heeft gebracht, het hoofd te bieden. Onze sector heeft dit nog nooit meegemaakt", aldus ACEA-voorman Eric-Mark Huitema. Hij vroeg de Europese Commissie en de lidstaten vorige week al om hulpmaatregelen en sprak daarbij van de ergste crisis ooit voor de sector.

Meer uit Financieel

Verzekeraar ASR fors hoger op Damrak na schikking woekerpolissen

AMSTERDAM (ANP) - ASR was donderdag veruit de sterkste stijger in de AEX-index op het Damrak. Beleggers reageerden opgelucht op de schikking van de verzekeraar in het woekerpolisdossier. ASR trekt namelijk honderden miljoenen euro's uit voor een nieuwe vergoeding van klanten met een woekerpolis of mensen die ooit zo'n beleggingsverzekering hebben gehad. Daarover heeft de verzekeraar een overeenkomst gesloten met verschillende claimorganisaties. Zij hebben ASR beloofd om al hun claimprocedures tegen de onderneming stop te zetten. Het aandeel werd daarop ruim 13 procent hoger gezet.

18 minuten geleden
Mercedes en BMW gaan samen laadstations opzetten in China

MÜNCHEN (ANP/DPA) - De Duitse autofabrikanten Mercedes-Benz en BMW gaan samen een ​​snellaadnetwerk voor elektrische auto's in China opzetten. Volgend jaar moeten de eerste stations worden geopend.

30 minuten geleden
Aandacht voor ASR, ASML, ABN AMRO en inflatiecijfers op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag onder meer uit naar verzekeraar ASR, chipmachinefabrikant ASML, ABN AMRO en inflatiecijfers van de eurozone en de Verenigde Staten. ASR heeft voorafgaand aan een beleggersdag de doelstelling voor de verwachte kostenvoordelen van de overname van Aegon Nederland verhoogd. De samenvoeging van de activiteiten verloopt volgens ASR volgens plan en zal naar verwachting voor eind 2026 worden afgerond.

1 uur geleden
Nederlandse staat bouwt belang in ABN AMRO verder af

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse staat gaat zijn belang in ABN AMRO verder afbouwen. Het belang in de bank zal daardoor worden teruggebracht van 49,5 procent tot circa 40 procent. Dat meldt NLFI, de stichting die namens de Staat de overheidsbelangen in financiële instellingen beheert.

1 uur geleden
Afzetprijzen industrie zetten daling voort

DEN HAAG (ANP) - De prijzen die Nederlandse industriebedrijven vragen voor hun goederen waren in oktober gemiddeld 5,3 procent lager dan in dezelfde maand vorig jaar. Het is de zevende maand op rij dat de afzetprijzen dalen, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Een maand eerder bedroeg de prijsdaling 3,1 procent.

1 uur geleden
Musk haalt uit naar gestopte adverteerders op X

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Miljardair Elon Musk heeft de confrontatie gezocht met de bedrijven die gestopt zijn met adverteren op zijn socialemediaplatform X. "Go, fuck yourself", zei hij op een conferentie in New York tegen de adverteerders.

1 uur geleden
Hogere omzet winkeliers ondanks vlakke verkopen

DEN HAAG (ANP) - Winkeliers hebben in oktober bijna 5 procent meer omgezet, ondanks dat ze vrijwel evenveel goederen verkochten. Supermarkten en andere verkopers van voedingsmiddelen zagen de omzet het hardst stijgen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

1 uur geleden