Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

1 procent Duitse bevolking inmiddels ingeënt

1 procent Duitse bevolking inmiddels ingeënt

BERLIJN (ANP) - Inmiddels is 1 procent van de Duitse bevolking ingeënt tegen het coronavirus. Zo'n 824.000 personen kregen een eerste prik, melden de autoriteiten. De tweede dosis voor een betere bescherming volgt over enkele weken.

Om de zogenoemde groepsimmuniteit te bereiken, waarbij het virus zich niet of nog maar nauwelijks kan verspreiden, moet naar schatting ruim 60 procent van de bevolking zijn gevaccineerd. Het is de bedoeling dat in de tweede helft van dit jaar te halen. Maar dan moet het tempo van de inentingen wel fors omhoog, aldus Duitse media.

Ter vergelijking: van de Britse bevolking was op 12 januari 4,52 procent geprikt, aldus cijfers op de Europese nieuwswebsite Politico. Groot-Brittannië begon echter eerder met inenten dan de lidstaten van de Europese Unie. Van de EU-landen is Denemarken koploper met ruim 2 procent van de bevolking. Nederland stond 13 januari op 0,27 procent, en is daarmee net geen hekkensluiter in de lijst. Dat is Bulgarije met 0,25 procent.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

FBI heeft meer dan 400 verdachten bestorming Capitool in vizier

WASHINGTON (ANP/DPA) - De Amerikaanse federale opsporingsdienst FBI heeft meer dan vierhonderd verdachten van het bestormen van het Capitool geïdentificeerd. Assistent-directeur Steven D'Antuono zei dat er meer dan 130 mensen zijn opgepakt.

9 minuten geleden
Biden en Stoltenberg bellen over uitdagingen voor de NAVO

BRUSSEL (ANP/DPA) - De secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg en de Amerikaanse president Joe Biden hebben dinsdagmiddag voor het eerst telefonisch contact gehad. Daarin bespraken ze grote uitdagingen voor de organisatie en liet Biden weten graag te willen samenwerken.

38 minuten geleden
Vicepresident VS Kamala Harris tweede keer ingeënt

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris heeft dinsdag haar tweede inenting tegen het coronavirus gekregen. Harris kreeg op 29 december haar eerste dosis van het vaccin van farmaceut Moderna.

1 uur geleden
AstraZeneca werkt met Oxford aan vaccin Zuid-Afrikaanse variant

LONDEN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Farmaceut AstraZeneca werkt samen met de Universiteit van Oxford aan een nieuw vaccin voor de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus. Dat zegt topman Pascal Soriot tegen de Italiaanse krant La Repubblica. Hij verwacht dat het huidige coronavaccin van de farmaceut ook al beschermt tegen die variant, al is niet zeker in welke mate.

1 uur geleden
Bulgarije verlengt noodtoestand, verplicht testen reizigers

SOFIA (ANP/DPA/RTR) - Bulgarije heeft de noodtoestand vanwege het coronavirus verlengd tot eind april. Daardoor kan de minister van Gezondheid de maatregelen aanscherpen of versoepelen door middel van een decreet, de goedkeuring van het parlement is niet nodig. Ook is besloten dat vanaf vrijdag alle reizigers die het land binnenkomen verplicht moeten worden getest op het coronavirus.

1 uur geleden
Bezwaar Republikeinse senator tegen afzettingsproces afgewezen

WASHINGTON (ANP) - Het bezwaar van de Republikeinse senator Rand Paul tegen de impeachment van oud-president Donald Trump is afgewezen door de Senaat. Het voorstel kreeg 45 stemmen voor, 55 senatoren stemden tegen. Daardoor gaat het proces binnenkort toch van start.

1 uur geleden
Conte doet oproep voor steunen nieuwe regering Italië

ROME (ANP/RTR) - De demissionaire Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft een oproep gedaan aan de oppositiepartijen om een nieuwe regering te steunen. Hij schreef op Facebook dat het land moet worden gered en dat daar brede steun voor nodig is.

2 uur geleden