Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

1 op de 3 alle Arubanen geholpen met Nederlandse coronasteun

1 op de 3 alle Arubanen geholpen met Nederlandse coronasteun

ORANJESTAD (ANP) - In totaal 36.000 personen op Aruba zijn geholpen door de financiële steun die Nederland heeft gegeven om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen. Dat heeft minister-president Evelyn Wever-Croes bekend gemaakt. Op Aruba wonen 106.000 mensen, wat betekent dat ongeveer één op de drie inwoners is geholpen.

Nederland heeft sinds begin april drie leningen voor Aruba goedgekeurd om financiële hulp te bieden in de coronacrisis. Het gaat om een bedrag van ongeveer 100 miljoen euro. In totaal 28.000 mensen in de private sector zijn geholpen met loonsubsidie. Verder hebben bedrijven voor achtduizend werknemers een vergoeding gekregen om het inkomensverlies als gevolg van de vermindering van de werkuren te dekken.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

'Rico de Chileen' wil uitstel strafproces

AMSTERDAM (ANP) - Richard R., beter bekend als Rico de Chileen, wil uitstel van zijn strafproces. De rechtbank in Amsterdam zou vanaf dinsdag zijn zaak inhoudelijk behandelen, maar volgens R. en zijn advocaat Leon van Kleef is "de zaak niet gereed om afgedaan te worden". R. wordt verdacht van het leiden van een liquidatiebende, witwassen en wapenbezit.

42 minuten geleden
Nieuwe coronamaatregelen op een rustig Utrecht Centraal

UTRECHT (ANP) - Het is behoorlijk rustig op station Utrecht Centraal in de eerste reguliere ochtendspits. Mocht het toch nog druk worden op het station, dan zijn de nodige maatregelen getroffen. Kaartautomaten zijn uitgeschakeld en overal hangen stickers.

1 uur geleden
Meer treinen, maar in station Utrecht Centraal is het rustig

UTRECHT (ANP) - De treinen rijden vanaf dinsdag weer grotendeels volgens de gewone dienstregeling. Maar de reizigers lijken het nog even aan te kijken en thuis te werken. In station Utrecht Centraal is het rond 07.00 uur rustig. Ook bij de intercity naar Amsterdam bijvoorbeeld waar het normaal gesproken een drukte van belang is.

2 uur geleden
Oproep burgemeester tot vrijwillige quarantaine demonstranten

HAARLEMMERMEER (ANP) - Demonstranten die maandag op de Dam aanwezig waren bij de drukbezochte manifestatie tegen politiegeweld in de VS, zouden vrijwillig twee weken in quarantaine moeten gaan. Die oproep doet de burgemeester van Haarlemmermeer, Marianne Schuurmans, op Twitter.

2 uur geleden
Burgemeesters weer bijelkaar voor overleg coronamaatregelen

UTRECHT (ANP) - De burgemeesters van de 25 Veiligheidsregio's komen dinsdagavond bij elkaar voor het wekelijks beraad van de Veiligheidsregio's.

5 uur geleden
Acties bij Tata Steel komen dichterbij door aflopend ultimatum

AMSTERDAM (AFN) - De onrust die bij Tata Steel in IJmuiden is ontstaan door het plotselinge vertrek van directeur Theo Henrar is nog lang niet voorbij. Vakbond FNV dreigt met acties als de Europese directie van het staalbedrijf niet met een goede verklaring komt voor dat vertrek. Daarnaast wil FNV dat Tata Steel zich houdt aan een werkgelegenheidspact dat eerder werd afgesloten. Een ultimatum van de vakbond loopt om 16.00 uur af.

6 uur geleden
Minister Van Rijn treft sportprominenten na oproep

DEN HAAG (ANP) - Minister Martin van Rijn en staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) gaan dinsdagmiddag via een video-call het gesprek aan met een vertegenwoordiging van een groep sportprominenten die vorige week een oproep deed werk te maken van een vitale samenleving. Joop Alberda, oud-bondscoach van de Nederlandse volleyballers, publiceerde ruim een week geleden samen met Bas van de Goor, Epke Zonderland, Louis van Gaal, Sarina Wiegman, Guus Hiddink en neuropsycholoog Erik Scherder een paginagroot pamflet in twee nationale kranten over de cruciale rol van sport en bewegen in de maatschappij. Elf sportbonden en koepel NOC*NSF steunen de oproep aan regering.

6 uur geleden