Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

1 op 3 Nederlanders verkiest vakantie boven kerstverplichtingen

1 op 3 Nederlanders verkiest vakantie boven kerstverplichtingen

DEN HAAG (ANP) - Bij kerst denk je aan een knus en versierd huis, familie, lekker eten, cadeaus en gezelligheid. Toch gaat ruim een derde van alle Nederlanders liever op vakantie tijdens de kerstdagen. Juist om familieverplichtingen te ontlopen, zo blijkt uit een enquête onder ruim 1.600 bezoekers van vakantiewebsite Zoover.

Maar liefst 40 procent van de vrouwen wil op vakantie tijdens kerst om de familieverplichtingen te ontvluchten. Bij mannen ligt dit percentage lager; 37 procent noemt dit als reden. Andere redenen om de koffers te pakken zijn het slechte weer, de weinig op te nemen vrije dagen en ‘niets met kerst hebben’.

Aan de andere kant zijn er ook mensen die juist met familie op vakantie gaan en in sommige gevallen is de kerstsfeer een reden voor de trip. Zij gaan kerstshoppen in Londen, bezoeken een kerstmarkt in Duitsland of proeven de kerstsfeer het liefst in een andere omgeving. Ook een familiebezoek in het buitenland geldt als een belangrijke reden om op pad te gaan tijdens de feestdagen.

Vrouw wil er voor familie zijn

Twee derde van de Nederlanders blijft het liefst thuis tijdens kerst. De voornaamste reden is om kerst met familie en vrienden door te brengen (73%). Ook willen met name vrouwen niks missen van de kerstsfeer (36% van de vrouwen t.o.v. 31% van de mannen). Een vierde van de ondervraagden zou best op vakantie willen, maar vindt het te duur om tijdens de decemberdagen weg te gaan. Daarnaast blijft ruim een kwart liever thuis om er voor familie of vrienden te kunnen zijn. Vooral vrouwen noemen dit als reden (29% van de vrouwen vs. 24% van de mannen).

Meer uit Binnenland

Universiteit Utrecht: schade bij bezetting beperkt gebleven

UTRECHT (ANP) - De demonstranten die vorige week gebouwen van de Universiteit Utrecht bezet hebben, hebben daar volgens de universiteit weinig vernielingen aangericht. "De schade is geïnventariseerd en deze is beperkt gebleven", laat een woordvoerster weten. Ze voegt eraan toe dat de universiteit niet van plan is aangifte te doen tegen de bezetters wegens huisvredebreuk "omdat de inzet voortdurend is geweest is om te de-escaleren".

19 minuten geleden
Vernielingen en troep in UvA-pand waar pro-Palestijns protest was

AMSTERDAM (ANP) - In het pand van de Universiteit van Amsterdam (UvA), waar maandag een pro-Palestijns protest was, is veel schade aangericht. Dat ziet een ANP-verslaggever op de 6e verdieping van het gebouw. Daar zetelt het College van Bestuur van de universiteit. Dat was niet aanwezig toen de demonstranten binnendrongen.

50 minuten geleden
Betogers Groningen mogen overnachten als protest vreedzaam blijft

GRONINGEN (ANP) - De pro-Palestijnse betogers bij de Rijksuniversiteit Groningen mogen daar de nacht doorbrengen. Het protest wordt toegestaan zolang het vreedzaam is en er geen hinder is voor het verkeer. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten. Volgens de gemeente vindt het protest plaats op openbaar terrein.

1 uur geleden
Zeker een iemand afgevoerd door politie bij protest UvA

AMSTERDAM (ANP) - Bij het pro-Palestijnse protest bij de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam (UvA) is zeker een man afgevoerd door de Mobiele Eenheid, ziet een ANP-verslaggever ter plaatse. Dat gebeurde buiten het pand van de universiteit op het moment dat de betogers werden teruggedrongen door de politie. De politie kan niet zeggen of er iemand is opgepakt.

3 uur geleden
Heidema herbenoemd als commissaris van de Koning in Overijssel

DEN HAAG (ANP) - Andries Heidema kan beginnen aan zijn tweede periode van zes jaar als commissaris van de Koning in Overijssel. Nadat de leden van Provinciale Staten hem eind maart hadden voorgedragen voor herbenoeming, is dat nu geformaliseerd via een koninklijk besluit. Demissionair minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties nam de voordracht uit Overijssel zoals verwacht over.

3 uur geleden
Politie dringt betogers pro-Palestijns protest UvA naar achteren

AMSTERDAM (ANP) - De mobiele eenheid van de politie dringt betogers van het pro-Palestijnse studentenprotest op de Roeterseilandcampus in Amsterdam een stuk naar achteren. Hierbij zijn ook enkele betogers geslagen, ziet een verslaggever van het ANP.

4 uur geleden
ME viel pand UvA binnen om studenten weg te halen, geen ontruiming

AMSTERDAM (ANP) - De Mobiele Eenheid (ME) van de politie is het pand op de Roeterseilandcampus van de UvA binnengevallen om studenten die daar binnen zijn en weg willen op te halen, zegt een politiewoordvoerder. Er is geen sprake van een ontruiming van het universiteitsgebouw.

4 uur geleden