Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

1 op 3 Duitsers liet auto staan door goedkoop treinkaartje

1 op 3 Duitsers liet auto staan door goedkoop treinkaartje

BERLIJN (ANP/DPA) - Een maand lang met het openbaar vervoer voor maar 9 euro: in Duitsland lijkt deze actie te zijn aangeslagen. Bijna een derde van de Duitse volwassenen (31 procent) zegt geregeld van het goedkope ticket gebruik te hebben gemaakt en de auto te hebben laten staan. Dat was precies het doel van de actie.

Nog eens 18 procent liet de auto helemaal links liggen om te reizen met het 9 eurokaartje. Het Duitse persbureau DPA liet dat uitzoeken via een representatieve enquête onder ruim 2000 mensen.

In de maanden juni, juli en augustus was zo'n kaartje te koop. Het was een maand geldig en werd ingevoerd ter compensatie van de gestegen brandstofprijzen en om het klimaat te helpen. Het ticket kon (en kan nog tot en met woensdag) alleen worden gebruikt in regionale treinen - dus niet in hogesnelheidstreinen of intercity's - en in ander openbaar vervoer, zoals bussen, metro en trams.

Van de ondervraagden zegt 18 procent in de toekomst vaker met openbaar vervoer te gaan reizen, 22 procent is dat niet van plan. De meerderheid, 55 procent, stapt alleen vaker in de trein of bus als dat ook weer met een kortingskaartje kan.

Meer uit Buitenland

VN-gezant ziet geen rechtvaardiging voor Israëls bloedbad in Gaza

GAZA-STAD (ANP) - Francesca Albanese, de speciale VN-rapporteur voor de bezette Palestijnse gebieden, vindt dat niets "behalve pure waanzin" Israëls "bloedbad onder burgers" in Gaza kan rechtvaardigen.

57 minuten geleden
Sanders pleit tegen VS-financiering 'inhumane strategie' Israël

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse senator Bernie Sanders heeft in een open brief aan zijn Democratische collega's in de senaat gepleit tegen de 10,1 miljard dollar hulp die de Verenigde Staten op het punt staan aan Israël te geven. Woensdag neemt de senaat een wetsvoorstel voor 110 miljard dollar aan buitenlandse hulp, deels bestemd voor Israël, in behandeling.

2 uur geleden
Opnieuw minder treinen in België door staking

BRUSSEL (ANP) - Net als een maand geleden rijden veel treinen in België woensdag en donderdag niet door een spoorstaking. Op de intercity's tussen Amsterdam en Brussel kunnen reizigers wel rekenen, meldt spoorwegmaatschappij NMBS. Voor de internationale Eurostar-treinen, die Nederland via België met Londen en Parijs verbinden, wordt ook niet of nauwelijks hinder verwacht.

2 uur geleden
AzG en WHO: ziekenhuizen in zuiden Gaza 'op een breekpunt'

GAZA-STAD (ANP) - Ziekenhuizen in centraal en zuidelijk Gaza bevinden zich "op een breekpunt" en hebben moeite de toestroom van patiënten op te vangen te midden van de Israëlische aanvallen op Gaza. Dat zeggen vertegenwoordigers van Artsen zonder Grenzen (AzG) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) tegen het Amerikaanse ABC News.

3 uur geleden
Huis VS stelt in resolutie antizionisme gelijk aan antisemitisme

WASHINGTON (ANP) - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft een resolutie aangenomen waarin het onder meer "duidelijk verklaart dat antizionisme antisemitisme is", melden Amerikaanse media. Zionisme is het streven naar een onafhankelijke Joodse staat.

5 uur geleden
Biden: weet niet of ik herkiesbaar was als Trump niet meedeed

WESTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden betwijfelt of hij herkiesbaar zou zijn als president als hij het niet zou opnemen tegen Donald Trump. Dat heeft hij gezegd bij een bijeenkomst even buiten Boston waar geld werd opgehaald voor de campagne voor de presidentsverkiezingen van de Democraten.

7 uur geleden
Peruaans hof geeft opdracht tot vrijlating oud-president Fujimori

AREQUIPA (ANP/AFP/RTR) - Het grondwettelijk hof van Peru heeft opdracht gegeven om de voormalige president Alberto Fujimori vrij te laten. De 85-jarige Fujimori werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar voor misdaden tegen de menselijkheid onder zijn bewind.

8 uur geleden