Linux Ubuntu

Communities

ZeelandNet

Linux Ubuntu

Welkom op de community Linux Ubuntu!

69.968 bezoekers 37 leden Log in

Xubuntu


 

Xubuntu-logo

 

 

Ik had nog een oud bakkie staan van zo´n 9 jaar oud. Deze draait nog op een Athlon XP 1700 processor en is dus flink bejaard. Verder zit er een 512 MB Ram in en een Harddisk van 160 GB.

Nu loopt dit wat specs betreft niet over. Windows 98 is het laatste wat deze pc gezien heeft voor dat ik er een nieuwe HD ingezet heb. In eerste instantie Ubuntu geinstalleerd. Dit was echter net iets te veel belastend. Gelukkig zijn er dan nog opties om een stapje terug te doen zonder in functionaliteit in te leveren.

Dus Xubuntu geinstalleerd. Alle mogelijkheden van Ubuntu blijven dus gewoon mogelijk. Alleen wordt het hele systeem nu wat minder belast. Heerlijk. De flexibiliteit van Xubuntu is net zo groot als Ubuntu. De installatie was zelfs geheel in het nederlands.

Ben nu volop bezig met het hele systeem naar mijn wensen in te richten (en ik ben echt niet zo makkelijk) en dat lukt aardig.

 

Indien men ook Xubuntu wil proberen op een oud bakkie, de systeem eisen staan op de startpagina.

Xubuntu is hier te downloaden.
In de meeste gevallen moet je de img file met de i386 versie downloaden. Brand de file als img met je eigen brandprogramma op de laagste snelheid en zorg dat je niet in multisessie brand, dus finaliseren. Kies je een zip moet je deze eerst uitpakken en als img branden

Verder werkt het geheel als Ubuntu met dezelfde opties.

Omhoog