Kaloot Defenders

Communities

ZeelandNet

Kaloot Defenders

Welkom op de community Kaloot Defenders!

127.944 bezoekers 19 leden Log in

Vreemde naamsverandering voor het alom bekende strand De Kaloot!

Waarom opeens: RECREATIEPLAS BORSSELE BADSTRAND IN BORSSELE ?

10 september 2016 - F. van Nieulande


Nieuwe naam voor een uitzonderlijk strand: DE KALOOT. zie afbeelding van de hompage :
http://www.nederlandsezwembaden.nl/recreatieplas/borssele/borssele-badstrand/

Dit roemruchte strand, al vele jaren bekend in binnen en buitenland wordt nu ineens omgedoopt tot: Recreatieplas en badstrand Borssele.

Opmerkelijk, omdat het geen recreatieplas is en ook geen badstrand! het is het grootste Westerschelde strand van Zuid-Beveland. Mede hierdoor is er door de Vereniging Redt de Kaloot fel bezwaar gemaakt tegen de eventuele komst van de WCT een containerterminal die het hele strand zou doen verdwijnen. Gelukkig heeft deze vereniging met de natuurbeschermingswet achter de hand deze strijd gewonnen en kan er nog steeds naar fossielen gezocht en volop gerecreëerd worden.


Uiteraard fantastisch dat het strand nu eindelijk een vorm van waardering heeft gekregen alleen is  de promotie wel heel erg stuntelig, zeker de naamgeving.


Bovendien heeft men het lef gehad om in hun website twee foto's te stelen van deze site  met name op deze homepage de eerste en derde foto!


Het is dom of zeer naïef om op deze wijze iets wereldkundig te maken. Hoe veel meer had men de waarheid kunnen presenteren door contact op te nemen met personen die meer van de hoed en de rand weten?


Misschien komt het ooit nog eens goed? Ik sta in ieder geval open voor een toenadering waar beide partijen profeit van kunnen hebben

Omhoog