Oude Fleischmann modeltreinen + LGB

Communities

ZeelandNet

Oude Fleischmann modeltreinen + LGB

Oude Fleischmann modeltreinen + LGB

20.433 bezoekers 1 lid Log in

4. Uit de rommeldoos


Uit de rommeldoos op de beurs..

Op deze pagina een klein stukje over wat je uit de bakken onder de tafels op een beurs kan halen. Als je alles één voor één gaat bekijken valt het tegen. Buffertjes zijn weg, verf is verkleurd, haakjes en kapjes ontbreken soms, maar het kost bijna niks. Een eurootje of 2 a 3 voor een wagentje en zelfs lokjes zitten er tussen.

Een complete trein met van die rommeldooswagentjes ziet er al best geinig uit. Er zijn hier een zestal Fleischmann blikken ketelwagentjes achter elkaar gehangen. Een tijdje later heb ik de 2 slechtste ontdaan van hun onderstel omdat deze nog alle buffers hadden. Van de juiste onderstellen en nog mooie blikken opbouwtjes heb ik weer nieuwe ketelwagentjes gemaakt die wel heel en netjes zijn. Karretjes van 3 euro het stuk..

Een lokje van Jouef met een nogal bijzondere aandrijving, compleet van metaal met messing tandwielen. Het dingetje rijdt nog best behoorlijk en ik heb hem voorzien van verlichting. Het kapje is ook gebruikt voor duurdere modelletjes en de detaillering is ook nog niet zo heel slecht.

Lokje en wagentjes uit de rommeldoos en weer een beetje recht gebogen. Bij elkaar nog geen 30 euro en het werkt nog leuk ook.

Omhoog