BALI * The Morning Of The World *

Communities

ZeelandNet

BALI * The Morning Of The World *

Welkom bij de community Bali *The Morning Of The World*

212.305 bezoekers 9 leden Log in

Lokaal Transport


Lokaal Vervoer
In Kuta en Legian is weinig gedaan om de doorgaande straten te verbeteren. Ondanks het recentelijk ingestelde  eenrichtingssysteem zit het verkeer regelmatig vast. In Kerobokan (ook wel Krobokan genoemd) is het wat rustiger en ook veiliger; sedert een paar jaar geleden is er een nieuwe weg rechtstreeks naar het vliegveld en de centra van Denpasar en Kuta aangelegd. Deze Jalan Putih heet nu Sunset Road en heeft Kerobokan tot 1 van de duurste lokaties van Bali gemaakt. De wegen zijn doorgaans echter in slechte conditie en veelal niet bestraat. Putten en kuilen in de wegen zijn dan ook geen uitzonderingen en wegwerkers gooien de zandhopen midden op straat zonder waarschuwingstekens. Pas dus altijd goed op ! In Denpasar zijn de wegen goed. Het verkeer is echter chaotisch en lijkt geen regels te bezitten. Er wordt links aangehouden !

Taxi
24 uur per etmaal rijden taxi's door de straten van Kuta, Legian en Denpasar. Vanuit Villa Rama is het gemakkelijker een taxi telefonisch te bestellen. De meeste taxi's zijn voorzien van AC. Sta erop dat de meter ingeschakeld wordt anders betaalt je veel te veel ! Voor langere ritten kunt je beter een vaste prijs vooraf afspreken. Vergeet weer niet te tawarren (afdingen) !

Bemo
Op de kruising van Jalan Pantai Kuta en Jalan Legian is de Bemocorner. Je kunt daar in busjes plaats nemen tussen de lokale bevolking. Om een rijdende Bemo aan te houden steek je gewoon je hand op. Stel geen eisen en er zijn geen vaste haltes ! Op sommige trajecten moet je overstappen. Als je wilt stoppen roep je gewoon STOP tegen de chauffeur. Na een hevig gerem kun je dan uitstappen en afrekenen bij de bijrijder. De tarieven zijn vast en liggen erg laag.

Minibus
Overal in de straten wordt spontaan transport aangeboden. Onderhandel vooraf voordat je instapt ! Voor dagtrips kun je beter een vast tarief afspreken. In Villa Rama hebben wij vaste relaties die voor redelijke tarieven betrouwbare Minibusjes met chauffeur beschikbaar stellen.

Auto's, Motorfietsen en Fietsen
Er is een groot aanbod van allerlei soorten; van Jeep tot Cabriolet, van Crossmotor tot Harley Davidson, van tourfiets tot mountainbike. Probeer de voertuigen eerst uit en test de remmen en claxon vooraf ! Maak de prijs af en...... hoe langer je huurt hoe goedkoper het wordt. Sluit een goede verzekering af. Motorrijden zonder helm is niet toegestaan met uitzondering van kinderen en volwassenen in traditionele religieuze kledij !

Omhoog