\'t Pompuus

Communities

ZeelandNet

\'t Pompuus

Deze site is verhuisd naar www.brandweersluiskil.nl

64.455 bezoekers 23 leden Log in

Welkom in 't Pompuus

Deze community is aangemaakt door Peter Vanhijfte.


De community is bedoeld om bekendheid te geven aan het wel en wee van de Sluiskilse brandweer. Kennis te maken met zijn bemanning en aktieve mensen enthousiast te maken om lid te worden en deel uit te maken van het Korps.
Verder zijn enkele onderdelen afgeschermd, bedoeld om de leden en belanghebbenden van het korps die informatie te verschaffen welke voor hun van belang zijn.

STEUN GEZOCHT!

WE ZOEKEN VRIJWILLIGERS!!! 

HELP JIJ ONS UIT DE BRAND?

 

De leden van ´t Pompuus bestaat uit een dynamisch team van vrijwilligers, die 24 uur per dag paraat staan om brandweerwerk te verrichten en op deze wijze een bijdrage te leveren aan de veiligheid van de bewoners binnen de gemeente Terneuzen en in het bijzonder de kern Sluiskil.

Deze vrijwilligers hebben UW steun hard nodig!!

Stap gerust eens binnen in 't Pompuus , spreek ons aan of bel ons op indien u vragen heeft.

Gastenboek.

omdat ook uw mening telt.

Het Pompuus-Team

Foto: Jan van Doeselaar.

Link

Weersverwachting

Buienradar.nl

Mailing!

Voor persoonlijke vragen, opmerkingen of wilt u automatisch bericht indien er zich wijzigingen of nieuws zijn te melden binnen 't Pompuus, stuur dan een e-mail naar pvanhijfte@zeelandnet.nl onder vermelding van Communitie 't Pompuus.

Tunneltraining Sargans, Zwitserland.

Om gereed en inzetbaar te zijn voor het werken onder soms extreme omstandigheden, waaronder de Westerscheldetunnel, is een gedeelte van de manschappen op 14 November afgereisd naar Zwitserland voor een zeer realistische tunneltraining. Zelfs de hulpposten zijn hier nagebouwd..Dat het er hier flink aan toe kan gaan is gepoogd duidelijk te maken in het fotoalbum en op onderstaande foto. Dit was 1 van de 12! oefeningen op 2 dagen tijd. Alles uiteraard onder supervisie van veiligheidspersoneel.

Er is bovendien een promotiefilm van deze training in de maak.

Een preview via: http://uk.youtube.com/watch?v=HyCFZPjjqYM

Wedstrijdnieuws.

Als opening van het nieuwe wedstrijdseizoen, werd op 28 maart 2008, door de bemanning van de 5634 deelgenomen aan de 112-wedstrijd te Ijzendijke. Als klap op de vuurpijl konden zij zich als eerste ploeg die dag uitleven op een overslagbedrijf. De melding betrof een ongeval met een hoogwerker waarbij een electromonteur betrokken was die gewond was ten gevolge van een kortsluiting. Bij de eerste verkenning bleek er ook nog een brandje te woeden, wat was ontstaan ten gevolge van laswerkzaamheden. De lasser werd ingesloten door de rook en raakte daardoor gedesoriënteerd. Beide slachtoffers werden gered en de brand bestreden ruim binnen de beschikbare tijd. De ploeg wist door hun optreden op de 5e plaats te eindigen.

 http://www.ijzendijke-online.nl/ijzendijkenieuw/brandweer.html

 

12 April 2008 heeft er wederom een TAS-bemanning meegespeeld, ditmaal een TAS/HD wedstrijd te Burghsluis. Het betrof een brandscenario in een scouting gebouw waaruit enkele personen gered moesten worden. Op deze gezellige dag eindigde BIERSKILLE op een mooie 9e plaats.

Poll

Afwijken van de vaste tijden aangaande de oefenavond moet kunnen!

Nieuws

Brandweerreis 17-05-08

Elke 2 jaar gaat het korps Sluiskil in het kader van de teambuilding op Brandweerreis. Op deze reis gaat iedereen mee, ook de voormalige brandweerlieden die nog lid zijn van de personeelsvereniging. Het zgn. "oud papier".. Er is een speciale commissie die deze dag inelkaar steekt en deze dag als verrassing voor zich houdt. Deze maal speelde het scenario zich 's morgens af in een huifkar-tocht; 's-middags in een boerderijmuseum en 's avonds als afsluiting een geslaagde feestavond in partycentrum Galder. Meerdere foto's toegevoegd in het fotoboek...

Brandweervrijwilligers organisatie

Sinds eind 2006 is er een initiatief gestart om een organisatie op te zetten die de belangen van de brandweervrijwilligers behartigd. Dit komt voort uit het feit dat deze groep weinig tot geen invloed of inspraak heeft mbt hun eigen belangen ondanks dat er 23000 vrijwilligers zijn. de website waar je je kunt laten registreren is: http://www.brandweervrijwilligers.nl/index.php.     

                 

Neus hier eens rond en laat niet na je te registreren!!

Dienst t.a.v. de sluiskilse gemeenschap.

  Opspuiten tennisbaan en de traditionele kerstboomverbranding..

De leden van 't Pompuus worden regelmatig gevraagd om diverse hand- en spandiensten te verlenen bij verschillende evenementen. Hier gaan dan geregeld diverse enthousiastellingen mee aan de slag.

De afgelopen week is men zeer druk bezig geweest om de tennisbaan op te spuiten zodat hier door de jeugd van Sluiskil geschaatst kan worden. Een kleine impressie hoe dit eraantoe gaat;

Bovendien is op 7 Januari de traditionele kerstboomverbranding geweest en wordt dit uiteraard verzorgt door enkele enthousiaste pompiers die hier geheel belangeloos waken over de veiligheid..En de jeugd van Sluiskil weer wat spectakel meegeven..

Meerdere foto's in het fotoboek.. En op www.rbnn.nl.

Bovendien heeft AVS hiervan een verslag uitgezonden op Donderdag 8 Januari en is te bekijken via; http://www.avs.be/donderdag.html#16147 en dan klikken op " nieuws" ..

 

Levensreddende handelingen.

Naast het blussen van branden, het verlenen van hulp in het algemeen, trainen brandweermensen met enige regelmaat in het toepassen van zogenaamde levensreddende handelingen. Dit is een verplicht onderdeel wat ieder jaar terugkeert in het trainingsprogramma. Minder gedetailleerd als EHBO, maar meer gebasseerd op het direct toepassen van die zaken welke van levensbelang zijn.

Zo kwam onlangs de reanimatie weer aan bod, welke werd uitgebreid met kennis van de zogenaamde defribilator, waarvan er enkele zullen worden opgehangen op strategische plaatsen binnen de gemeente.

Uitbreiding Kazerne 2007

Omdat de kazerne al jaren niet meer voldoet aan de eisen van de arbo-wetgeving heeft de gemeente de leden van 't pompuus de voormalige bibliotheek ter beschikking gesteld. Deze ruimte bevindt zich direct achter de kazerne. De uitbreiding wordt gedeeltelijk uitgevoerd door enkele enthousiaste leden van 't Pompuus. Dit beslaat het bovenste gedeelte waar de lesruimte en de recreatieruimte worden voorzien. Het onderste gedeelte wordt uitgevoerd door de gemeente waar de aanwezige toiletten worden aangepast en een geheel nieuwe wasruimte en kantoor zal verschijnen. Middels deze laten we de voortgang zien dmv foto's (zie ook het fotoalbum voor een volledig fotoverslag).

Sint op bezoek.

Sint Nicolaas heeft ook dit jaar 't Pompuus niet overgeslagen.
Op Zondag 3 December bracht hij samen met twee van zijn pieten een bezoek aan de kazerne in Sluiskil.
Tijdens dit bezoek gaf hij aan dat hij erg tevreden was met de nieuwe lokatie van de recreatie- en lesruimtes. Hoewel hij wel een beetje moe was van het traplopen. De kadootjes had hij dan ook niet meegesjouwd maar deze konden de kinderen zelf in de garage uit de commandocontainer opvissen. Nadat alle 14 kindjes op schoot hadden gezeten en waren voorzien van een kadootje en snoepgoed had de sint ook nog een verrassing voor de spuitgasten; alle kregen een setje badslippers voor de doucheruimte die binnenkort zal worden opgeleverd...

 Meerdere foto's in het fotoalbum.

Omhoog