FIAT PANDA 4x4 REGISTER

Communities

ZeelandNet

FIAT PANDA 4x4 REGISTER

FIAT PANDA 4X4 REGISTER

197.523 bezoekers 42 leden Log in

Fiat Panda 4x4 Mk2


De Panda 4x4 Mk2: uiterlijke vernieuwing op hetzelfde onderstel.

Aangezien de Panda onverwacht een succesnummer bleek, en Fiat daarmee de crisis te lijf kon, besloot men in 1986 de Panda ingrijpend te verbeteren. Zowel uiterlijk alsook het interieur. Het gewafelde plaatwerk en de bumpers rondom werden glad en strak uitgevoerd. De nummerplaat verdween van de achterklep en kwam op de bumper, en de achterwielen kregen een spatbordverbreding.(Kijk maar eens naar een Seat Marbella: is eigenlijk een Mk1/Panda 45) Het instumentenpaneel werd groter, en de beruchte hangmat-stoelen werden vervangen door betere stoelen. Het stuur werd vierspaaks.

Ook het uiterlijk van de 4x4 veranderde mee, hoewel de starre achteras en bladveren van de Mk1 hier wel gehandhaafd bleven. De koets van een Mk2 4x4 is dus beduidend anders dan van een Mk2 4x2. Beiden kregen de nieuwe, schonere, FIRE motor.(Fully Integrated Robotized Engine) De 4x2 kreeg de Omega-as met schokdempers die we al kenden uit de Lancia Ypsilon. Het rijgedrag op de verharde weg is daarom bij de 4x2 beduidend comfortabeler dan bij de 4x4. Bladveren en een starre achteras zijn echter bijna onontbeerlijk bij een terreinwagen.

De Mk3 is eigenlijk bijna hetzelfde, maar heeft een mooier stuur, en natuurlijk de 1100CC FIRE motor. Ook zie je op de Mk3 een klepje waarachter de benzinedop verborgen is. De Mk3 heeft ook vaak electrische ramen en centrale portiervergrendeling. 

Omhoog