Welkom op de site van de hulphonden!

Communities

ZeelandNet

Welkom op de site van de hulphonden!

Welkom op de community Het nut van hulphonden!

230.987 bezoekers 73 leden Log in

Demo Zuiddorpe 2010


14 augustus Zuiddorpe 2010.

De weergoden waren gunstig, het was prachtig weer, dat was al mee genomen. René met Ibbe en partner waren op tijd naar ons gekomen zodat we rustig alles nog even konden doornemen. Ibbe had net voor vertrek moeten overgeven dus hoopten we dat hij wel in staat was om de demo goed te laten verlopen.

Op het plein aangekomen hebben we eerst overleg gehad met de mensen van het geluid.

 Er was redelijk wat publiek, het kan altijd drukker natuurlijk Tong uitstekend

Een cameraman en interviewer van Omroep Zeeland zijn ook aanwezig!!!
We beginnen altijd met enige uitleg wat Stichting Hulphond doet, hoe het is ontstaan, welke mensen in aanmerking komen voor een hulphond enz.

Meestal begin ik te vertellen dat René epilepsie heeft en dat we nooit weten of en wanneer hij een aanval kan krijgen, dit kan overal ook tijdens een demo. Nu was ik eerst andere dingen aan het vertellen en had Ibbe het commando " jas uitdoen" gekregen.
Ibbe wou aan de mouwen van René gaan trekken toen hij ineens begon te blaffen! Hij gaf duidelijk protest en bleef blaffen, probeerde ook de tukbandjes van René te pakken, dit was duidelijk het teken dat er een aanval zou komen, en inderdaad binnen enkele minuten was René van de wereld. Zijn partner was er gelukkig ook bij zodat zij hem kon bijstaan en Ibbe zag zijn kans schoon om onder een tafel op zoek te gaan naar iets eetbaars, gezien dit helemaal niet zijn gewoonte is (hij blijft altijd braaf bij René tot die weer bij is) kwam het waarschijnlijk door het overgeven en dat hij hierdoor erg veel honger had.

Gelukkig was het een kleine aanval en kwam René snel weer bij, voor de toeschouwers was het vast wel een hele ervaring maar kon men wel duidelijk zien wat Ibbe voor René betekent.

Nadat René weer was bijgekomen van de aanval zijn we verder gegaan met de demonstratie, Ibbe heeft de kastdeur en lade open gedaan, de telefoon uit de kast gehaald, muntjes van de vloer geraapt, een portemonnee afgegeven en weer aan gepakt, de jas uitgedaan, een rauw ei in de bek genomen zonder te breken of op te eten, kortom te veel om op te noemen wat zo'n hulphond allemaal kan. René heeft ook laten zien wat Ibbe doet als hij thuis een aanval heeft. Hij moet dan van Ibbe op de grond gaan liggen en als de aanval hem buiten westen heeft gebracht dan rolt Ibbe René op zijn buik zodat deze niet kan stikken in zijn tong.

Na alle uitleg en demonstratie's mochten we met de collectebus rond en hebben we een prachtig bedrag mogen innen met dank aan de mensen van Zuiddorpe en bezoekers van de Boekweitfeesten!

De tv uitzending viel wel tegen, we zijn hooguit 2 minuten in de uitzending geweest, de radio-opnames waren wel leuk, daar kreeg ik best veel tijd om uit te leggen wat Hulphond Nederland is en doet, al met al dus toch weer eens extra aandacht voor onze Hulphond.

Met dank aan Ibbe en René!!!

Omhoog