Welkom op de site van de hulphonden!

Communities

ZeelandNet

Welkom op de site van de hulphonden!

Welkom op de community Het nut van hulphonden!

225.420 bezoekers 73 leden Log in

Wat er aan vooraf gaat om fokteefje te worden

Eerste fokteefje van Hulphond Nederland in Zeeuws Vlaanderen

Laatst aangepast op: 24 oktober 2010 - rita


Mayra is het eerste fokteefje van Hulphond Nederland in Zeeuws Vlaanderen!

\r\n

24-06-2001 is het eerste nestje pups geboren 3 reutjes en 4 teefjes.

\r\n

Voordat het zover is gaat er een en ander aan vooraf.
Ze kwam als pup van 7 weken bij mij en was onder zeer strenge selecties uitgekozen om fokteefje te worden.Het was nu de taak aan mij om haar goed te verzorgen en op te voeden tot een waardige Labrador. Het opvoeden viel niet mee, ze was erg enthousiast (nu nog) en ontzettend wild. Het kostte dan ook enige moeite om haar zonder blessures groot te brengen. Toen ze 12 maanden was moest ze medisch gekeurd worden, daar hing alles vanaf of ze werkelijk een fokteefje zou worden.
Gelukkig waren alle uitslagen goed, HD foto's, ook elleboog en?oogafwijkingen worden nagegaan.
De plannen konden worden gemaakt! De zenuwen waren wat dat betreft gelukkig voorbij. Er werd gezocht naar een goede gezonde en vooral rustige reu, gezien Mayra erg actief is was dat wel aan te bevelen.Na verloop van tijd kreeg ik bericht dat er een geschikte reu gevonden was, een bruine lieve rustige maar wel werklustige reu genaamd Max, zijn officielle naam: Tjotte's Brown Buffon Bear.
Mei 2001 was het eindelijk zo ver, Mayra werd voor de derde keer loops en mocht deze keer gedekt worden. Na 4 keer een progesterontest werd de juiste dag vast gesteld. De reu woont in Wijk bij Duurstede, voor ons ongeveer 2 uur rijden.Het was een prachtige dag en werden hartelijk ontvangen, zowel door mensen als door de honden daar.De reu was erg opgewonden en Mayra vond hem ook erg aardig, alleen hetgeen hij wou vond zij niet zo geweldig, na enige hulp kwam het toch tot een koppeling. We zijn een dag later nog eens terug gegaan, Mayra vond het spelen wel leuk maar verder geen polonaise meer voor haar! Een dekking vond ze genoeg dus daar moesten we het maar mee doen.
Wachten duurt altijd lang en 4 weken zeker. De 32ste dag na de dekking konden we een echo laten maken en na veel hoop en evenveel twijfels deelde de dierenarts mee dat ik een zwangere hond had!!! Dat ik hier ontzettend gelukkig mee was hoefde ik aan niemand te vertellen, ik straalde het uit, eindelijk na zoveel jaren kreeg ik weer puppy's!
De bevalling is erg goed verlopen en Mayra is werkelijk een wereldmoeder, geweldig hoe ze haar pups heeft verzorgd vanaf de eerste tot de laatste minuut. We hebben er allen van genoten en ik hoop dan ook dat we nog meerdere nestjes met haar mogen fokken. Ik ben dan ook erg benieuwd hoeveel pups van de zes die in opleiding zijn gegaan ook werkelijk hulphond zullen worden.

Dat zijn er uiteindelijk drie geworden, waarvan later nog een reu werd afgekeurd, de andere drie bleken toch te enthousiast.
Tot op heden (juli 2010) werken nog allebei de teefjes Heera en Danka.
Mayra heeft later nog twee nestjes groot gebracht, waarvan helaas uit het tweede nest ( 6 puppen) helemaal geen hulphonden zijn opgeleid en uit het derde nest (5 puppen) is 1 hulphond opgeleid en na drie keer ?geplaatst bij een jonge vrouw waarbij het gelukkig goed klikt, zijn naam is Umax, op deze site is meer van hem te lezen en te zien.
Omhoog