Kreatief Atelier Yvonne

Communities

ZeelandNet

Kreatief Atelier Yvonne

51.706 bezoekers 1 lid Log in

Welkom op deze community

Portret kunstenaarMijn naam is Yvonne van der Pool

Ik teken al zolang ik mij kan herinneren, als kind veel Disneyfiguren en vanaf een jaar of 12 mijn eerste acryl- en olieverfschilderijtjes.

Vanaf mijn zestiende schilderde ik ook op spijkerjasjes, wat mij een berg werk opleverde want in de jaren ''80 droeg iedereen zo'n jasje!

  

Later kwamen er nog eieren bij, van kwartel- tot struisvogeleieren.'

   

Na wat minder productieve jaren heb ik het penseel weer opgepakt of liever gezegd de kwast (want ik had tenslotte een achterstand in te halen) en begon met muurschilderingen van enkele vierkante meters.

  

Ontzettend leuk om te doen maar wel erg tijdrovend want ik schilder graag zo realistisch mogelijk en als je dan schotse hooglanders gaat schilderen.......Dat is nog steeds de manier van schilderen die mij het meeste aanspreekt, realistisch en dan het liefste dieren. Inmiddels ben ik ook begonnen met het schilderen van portretten en ook die zijn zo realistisch mogelijk.

Het mooiste compliment dat ik tot nu toe gekregen heb is; "Ik dacht dat het een foto was!" 

Een jaar of 9 geleden ben ik echter ook met het beeldhouwvirus besmet geraakt, het begon met stukken steen van 1 kg maar inmiddels wegen ze soms al 50 kg.

C.JPGf.jpg

Het leuke aan beeldhouwen vind ik het proberen te ontdekken wat er in een steen zit, waar lijkt het op en dan aan de slag. Veel moeilijker is het als je al een idee in je hoofd hebt want dan moet je een stuk steen zien te vinden waar je je idee uit kunt halen.

Ik werk met speksteen, serpentijn, albast en kalkzandsteen.

Inmiddels geef ik al 11 jaar teken-en schilderles en 8 jaar beeldhouwles en ik verbaas mij er nog steeds over hoe je uit zo'n ruw stuk steen zoiets moois kunt maken.

Ik zou zeggen bekijk de foto's eens en geniet ervan!

Mocht U belangstelling en of vragen hebben kunt U altijd contact opnemen via E-Mail: ycvdpool@zeelandnet.nl

Omhoog