Eenvoudig werken met de pc

Communities

ZeelandNet

Eenvoudig werken met de pc

Welkom op de community Eenvoudig werken met de pc!

176.959 bezoekers 59 leden Log in

FOTO'S van camera naar computer


Foto's van de camera afhalen

Er zijn meerdere manieren om dit te doen maar als je moeite hebt met de bijgeleverde software lukt het volgende in 95% :

Sluit de camera aan op de computer en zet de camera aan.   Even wachten ? er verschijnen (meestal) diverse programma's die je willen helpen.Klik alles weg (d.m.v. sluiten-kruisje)

Ga naar Deze Computer. Dan zoek je de Verwisselbare Schijf op(de letter die erachter staat kan variëren) waar je fototoestel op aangesloten zit.In dit geval is dat: (vul zelf in)   ..........................   > Open deze schijf.

Er verschijnt een map met een vreemde naam, meestal iets van DCSM of iets dergelijks. Daarna verschijnt er meestal nog een of meer mappen. Open die map. In dit geval is dat:  (vul zelf in) ....................

Ga (eventueel) naar Beeld en klik op Miniatuurweergaven. Je ziet dan alle foto's die op je camera staan.Deze kun je knippen (dan worden ze gelijk van het fototoestel afgehaald en maak je het toestel dus leeg!) of kopiëren en dan plakken naar een map in de computer.

We gaan nu uit van kopiëren en plakken:

Allereerst selecteren we de foto's.

- Alle foto's:   Dit kan d.m.v. 1x klikken op de eerste foto, Shift-toets (hoofdlettertoets) indrukken en ingedrukt houden > klikken op de laatste foto of bewerken > alles selecteren

- Een paar foto's:   Dit kan d.m.v. 1x klikken op een bepaalde foto, Control-toets (Ctrl) indrukken en ingedrukt houden > dan 1 voor 1 klikken op de foto's die je wilt selecteren

Bewerken > Kopiëren

Start > Mijn afbeeldingen > Nieuwe map maken en openen of een reeds gemaakte map openen. 

Bewerken > Plakken

Controleer of alles naar je zin is en alles is goed gegaan.Dan staan de foto's op je computer en kun je het fototoestel leegmaken:

Terug naar map van Verwisselbare schijf van je fototoestel > alles selecteren > verwijderen.

Als je wat handigheid gekregen hebt in bovenstaande kun je i.p.v. kopiëren beter gaan knippen. Dan is je fototoestel gelijk al leeg en kun je de laatste stap overslaan.

Veel succes en plezier met je foto's.