Eenvoudig werken met de pc

Communities

ZeelandNet

Eenvoudig werken met de pc

Welkom op de community Eenvoudig werken met de pc!

176.957 bezoekers 59 leden Log in

Outl. Exp. 3, bijlage openen en opslaan VERNIEUWD!


 

Alleen een bijlage openen

Open de e-mail. Je ziet in het gedeelte achter bijlage (paperclip) een naam staan. Dubbelklik op de naam van de bijlage. De bijlage wordt nu geopend. Dit kan zijn in een fotoprogramma als het een foto is maar ook bijvoorbeeld een geschreven stuk in Word. Het programma Word opent zich vanzelf al.

Bijlage opslaan

Als je de bijlage wilt opslaan, bijvoorbeeld een fotootje dat iemand je toegestuurd heeft doe je het volgende: Open de e-mail. Je ziet in het gedeelte achter bijlage een naam staan. Klik daar met de rechtermuisknop op. Je hebt nu een keuze: Opslaan als of alles opslaan  >

We kiezen als het maar gaat om 1 bijlage (bijvoorbeeld 1 document of 1 foto)  :

?Opslaan als? > vervolgens klikt u op ?mijn documenten? en zoek dan de juiste map door net zolang te selecteren en openen totdat u bovenin bij ?opslaan in? de juiste map open ziet staan. Klik dan op ?opslaan?.

We kiezen als het gaat om meerdere bijlagen, (bijvoorbeeld 3 foto?s):

Alles opslaan > Bladeren >  (Nu wordt het iets ingewikkelder, maar probeer echt de juiste map te vinden in het schemaatje. Dus bijvoorbeeld:) > dubbelklik op het piepkleine mapje ?mijn documenten? > daarna op ?mijn afbeeldingen? > daarna op ?familiemap? enz. totdat de voor u juiste map geopend is. Klik dan op OK en daarna nog op Opslaan. Het klinkt een stuk ingewikkelder maar het gaat vooral bij meerdere documenten (en vooral meerdere foto?s) een stuk sneller!

Opgeslagen foto's bekijken

Nu wilt u natuurlijk kijken of u de opgeslagen bestanden/foto?s weer terug kunt vinden in de computer!!!

Sluit alles af (Outlook Express) en start ?mijn documenten? op, of ga gelijk naar mijn afbeeldingen als het om foto?s gaat.  Kortom: zoek de juiste map op waar u daarnet de foto's in opgeslagen hebt.

Dubbelklik op de foto en Windows zoekt een programma om ze te laten zien. Indien dit niet gebeurt moet er alsnog een fotoprogramma geïnstalleerd worden.

Opmerking * Direct openen van een bijlage kunt u het best alléén doen bij bekende bestanden van een vertrouwde afzender. Bedenk bij de term vertrouwd wel, dat ook een goede bekende van u, een virus opgedaan kan hebben, zonder dat hij of zij het weet.

Succes!