cuba

Communities

ZeelandNet

cuba

1.192 bezoekers 1 lid Log in

CUBA

We hebben deze community aangemaakt om jullie jee te nemen in dat prachtige, leuke, knotsgekke, aparte land dat Cuba is.

Cuba is het grootste land van de Carraiben (2x de oppervlakte van Nederland en België) en telt 11,2 miljoen mensen. Het ligt vlakbij Noord-Amerika. Veel mensen in de metropool Havana. Het land is groot, mooi en lekker tropisch dus zonnig. Er komt zo af en toe een orkaan langs en je vindt er de bekende Amerikaanse auto's van voor 1960. Cubanen zijn aardig, gezellig, gastvrij (mi casa es su casa) muzikaal en nieuwsgierig. Als ze kunnen lopen, kunnen ze ook dansen. Cubanen kletsen graag met toeristen. 'Where do you come from' De voertaal (Spaans) vormt vaak een blokkade voor een gesprekje, een enkeling kan zich redden met Engels.

Het land heeft een socialistisch staatssyssteem en dat is voor ons bijzonder. Solidariteit en revolutie zijn de keywords en rijkdom is een 'vies'woord. overigens niet voor de Cubanen maar wel voor de Cubaanse staat.

Fidel en Ché zijn er - zeker na hun dood-  beroemdheden. Mojito, Cuba Libre, Cohiba komen daarna. We nemen jullie mee in deze vreemde wereld en we hopen dat jullie inspiratie opdoen voor een bezoekje. Is aan te raden!
Omhoog