Aankondiging
Samenvouwen
Nog geen aankondiging.
Updateoverzicht DELTA Interactieve TV
Samenvouwen
X
-
- 1 Like
-
Oorspronkelijk gepost door Bordewolf Bekijk bericht
Excuus, dit is onjuist. Foutje van mijn kant en verkeerd gekeken en gelezen
Ik denk dat hij zijn glazen bol ,moet laten nakijken door Eucaliptavermoed ik
- 2 Likes
Laat een reactie achter:
-
Oorspronkelijk gepost door driepinter Bekijk berichtLaatst bewerkt door Bordewolf; 2 Aug 2024, 08:45.
- 1 Like
Laat een reactie achter:
-
Oorspronkelijk gepost door BordewolfDe Android TV app is nu versie 2.6.2, Dolby zit er in !
DELTA TV - Apps op Google Play
- 1 Like
Laat een reactie achter:
-
Oorspronkelijk gepost door Jarco Kriek Bekijk berichtDelta Fiber (lees EQT en Stonepeak) hebben gegokt op rood op de roulettetafel en het balletje dreigt op zwart te belanden. Men dacht dat KPN er uiteindelijk de keuze zou maken om in gebieden waar het geen eigen glasvezel heeft diensten via hen aan te gaan bieden. Dat had de waarde per glasvezelaansluiting bij een later verkoop door EQT en Srtonepeak kunnen opdrijven tot recordhoogte. Alleen KPN bleef bij de eigen strategie om gewoon te verdubbelen met eigen glasvezel in gebieden waar Delta Fiber al actief is. Omdat KPN glasvezel als natuurlijke vervanging van koper ziet. En dus moeten de eigenaren van Delta Fiber nu kiezen om vol door te gaan met aanleggen of de boel in geheel of delen te verkopen. Dit laatste lijkt de keuze te zijn na de aangekondigde verkoop van 200.000 aansluitingen aan Glaspoort. De enige partijen die interesse zouden kunnen hebben zijn KPN/Glaspoort en VodafoneZiggo.. De laatste lijkt onwaarschijnlijk omdat in dat geval slechts 20 procent van het verzorgingsgebied van Ziggo glasvezel heeft. VodafoneZiggo moet daarna nog eens vele miljarden investeren om het overige deel te verglazen. De eigenaren van Open Dutch Fiber die hebben de focus op andere Europese projecten en investeren op dit moment helemaal niet meer in nieuwe Nederlandse aansluitingen. En dus blijft KPN/Glaspoort over. En daar weet men dat zij de enige echte koper van Delta Fiber zouden kunnen zijn. En dat drukt de prijs in onderhandelingen.
KPN is niet de enige partij die glasvezel aanlegt. Ook Delta Fiber en Open Dutch Fiber zijn hard bezig, terwijl VodafoneZiggo zijn kabel opvoert tot glasvezelsnelheden. Kan dat allemaal naast elkaar of zullen er partijen moeten samengaan? 'Het kan nog wel even doorgaan', zegt Figee. 'Maar op de wat langere termijn kan je consolidatie verwachten. Ik heb ook de indruk dat andere glaspartijen erop rekenen uiteindelijk verkocht te worden. Delta Fiber en Open Dutch Fiber zijn eigendom van private equity. Voor private equity is verkoop vaak een logische exit.' Volgens Figee is KPN zeker geïnteresseerd als verkoop aan de orde is. Het bedrijf heeft als doel om in 2026 80% van de Nederlandse huishoudens op glasvezel aan te sluiten. Met een overname zou KPN dat doel sneller kunnen bereiken. Vorig jaar deed de Zweedse investeerder EQT een mislukte poging om KPN over te nemen. EQT wilde dochter Delta Fiber bij KPN onderbrengen en extra geld ter beschikking stellen voor glasvezelaanleg. Was dat dan niet een mooie versnelling van de glasvezelstrategie geweest? Figee vindt van niet. Zoals het een private-equity-investeerder betaamt, wilde EQT de overname vooral met schuld financieren. 'Deels voor glasvezeluitrol, deels om de inbreng van eigen vermogen te reduceren. Is dat waardecreatie? Bijlenen kan ik zelf ook wel.'
- 2 Likes
Laat een reactie achter:
-
Oorspronkelijk gepost door Jarco Kriek Bekijk berichtBor, laten wij het bij de feiten houden. Delta en Caiway zijn eigendom van Delta Fiber. En natuurlijk is dit een zelfstandig bedrijf. Net als de dienstentak van Ziggo een eigen bedrijf is dat losstaat van het bedrijf waar het netwerk onder valt. Maar al deze bedrijven vallen onder VodafoneZiggo. Net als het netwerk van KPN onder NertwerkNL valt en de verkoop van diensten onder een ander bedrijfsonderdeel van KPN die allemaal weer eigendom zijn van KPN NV.
Dat die bedrijven losse ‘zelfstandige’ bedrijven zijn heeft niet alleen belastingtechnische voordelen. Je kan alle losse zelfstandige bedrijfsonderdelen ook los verkopen. Maar uiteindelijk heeft Delta Fiber als moederbedrijf altijd het laatste woord als het om grote investeringen gaat.
Of Delta langer blijft bestaan als Delta Fiber is een aanname van jou. Uiteindelijk is het ‘zelfstandige’ Delta eigendom van Delta Fiber. Als dit bedrijf provider Delta aan Odido verkoopt dan blijft Delta niet lang meer als provider bestaan. En wordt geïntegreerd binnen Odido.
Laat een reactie achter:
-
Bor, laten wij het bij de feiten houden. Delta en Caiway zijn eigendom van Delta Fiber. En natuurlijk is dit een zelfstandig bedrijf. Net als de dienstentak van Ziggo een eigen bedrijf is dat losstaat van het bedrijf waar het netwerk onder valt. Maar al deze bedrijven vallen onder VodafoneZiggo. Net als het netwerk van KPN onder NertwerkNL valt en de verkoop van diensten onder een ander bedrijfsonderdeel van KPN die allemaal weer eigendom zijn van KPN NV.
Dat die bedrijven losse ‘zelfstandige’ bedrijven zijn heeft niet alleen belastingtechnische voordelen. Je kan alle losse zelfstandige bedrijfsonderdelen ook los verkopen. Maar uiteindelijk heeft Delta Fiber als moederbedrijf altijd het laatste woord als het om grote investeringen gaat.
Of Delta langer blijft bestaan als Delta Fiber is een aanname van jou. Uiteindelijk is het ‘zelfstandige’ Delta eigendom van Delta Fiber. Als dit bedrijf provider Delta aan Odido verkoopt dan blijft Delta niet lang meer als provider bestaan. En wordt geïntegreerd binnen Odido.Laatst bewerkt door Jarco Kriek; 28 Jul 2024, 17:41.
- 1 Like
Laat een reactie achter:
-
Oorspronkelijk gepost door Bordewolf Bekijk berichtJarco Kriek maak je nu in je relaas dezelfde fout die ik ook wel eens maak? De provider Delta is compleet onafhankelijk van DFN.
Investeringen gaan op eigen bordje. Met een uitbreiding van het gebied, waar KPN gebied bij komt is Delta er alles aan gelegen hun tv-dienst juist sterk te verbeteren.
Delta blijft echt langer bestaan dan DFN.
Delta is er alles aan gelegen hun tv-dienst juist sterk te verbeteren.
zeer zeker met het verhogen ,van hun Abonnementen
- 1 Like
Laat een reactie achter:
-
Jarco Kriek maak je nu in je relaas dezelfde fout die ik ook wel eens maak? De provider Delta is compleet onafhankelijk van DFN.
Investeringen gaan op eigen bordje. Met een uitbreiding van het gebied, waar KPN gebied bij komt is Delta er alles aan gelegen hun tv-dienst juist sterk te verbeteren.
Delta blijft echt langer bestaan dan DFN.
Laat een reactie achter:
-
Delta Fiber (lees EQT en Stonepeak) hebben gegokt op rood op de roulettetafel en het balletje dreigt op zwart te belanden. Men dacht dat KPN er uiteindelijk de keuze zou maken om in gebieden waar het geen eigen glasvezel heeft diensten via hen aan te gaan bieden. Dat had de waarde per glasvezelaansluiting bij een later verkoop door EQT en Srtonepeak kunnen opdrijven tot recordhoogte. Alleen KPN bleef bij de eigen strategie om gewoon te verdubbelen met eigen glasvezel in gebieden waar Delta Fiber al actief is. Omdat KPN glasvezel als natuurlijke vervanging van koper ziet. En dus moeten de eigenaren van Delta Fiber nu kiezen om vol door te gaan met aanleggen of de boel in geheel of delen te verkopen. Dit laatste lijkt de keuze te zijn na de aangekondigde verkoop van 200.000 aansluitingen aan Glaspoort. De enige partijen die interesse zouden kunnen hebben zijn KPN/Glaspoort en VodafoneZiggo.. De laatste lijkt onwaarschijnlijk omdat in dat geval slechts 20 procent van het verzorgingsgebied van Ziggo glasvezel heeft. VodafoneZiggo moet daarna nog eens vele miljarden investeren om het overige deel te verglazen. De eigenaren van Open Dutch Fiber die hebben de focus op andere Europese projecten en investeren op dit moment helemaal niet meer in nieuwe Nederlandse aansluitingen. En dus blijft KPN/Glaspoort over. En daar weet men dat zij de enige echte koper van Delta Fiber zouden kunnen zijn. En dat drukt de prijs in onderhandelingen.
En wat heeft dit te maken met dit topic? Door deze onzekerheid is het animo om te investeren im firmware/software van diensten waarschijnlijk minder groot tot het moment dat zekerheid over de toekomst is. EQT en Stonepeak zijn echt niet naar Nederland gekomen om providentie te spelen. Dus bij een verkoop van het netwerk is de kan groot dat ook de providers Delta en Caiway de etalage in gaan. De belangrijkste overnamekandidaten zijn dan bestaande providers. En die gebruiken al een eigen OTT en decoder platform. Bij overname wordt dan op termijn naar het zelf gebruikte platform overgestapt. Investeren in OTT Nog is dus riskant.
- 1 Like
Laat een reactie achter:
-
Oorspronkelijk gepost door Waaier Bekijk berichtDe voortgang bij Delta is meer een boemeltreintje tegenwoordig
- 1 Like
Laat een reactie achter:
-
Laat een reactie achter:
-
Tijden veranderen Bor. Stoneroos is inmiddels geen zelfstandig bedrijf meer maar onderdeel van NEP Netherlands. Daarna is men ook binnen dit platform zaken gaan veranderen. Zo is het hard van de omgeving de videospeler nu geen interne applicatie maar wordt nu ingekocht bij Bitmovin. Hierdoor zijn vernieuwingen iets omslachtiger te maken dan voorheen. Dit moet namelijk nu over meerdere radartjes.
Het principe van white label is dat je de basisfuncties koopt. En je moet dan als koper zelf investeren om je persoonlijke wensen door te voeren. Vroeger in de decodeerwereld werd dit plakmerk genoemd. Een bepaald concept kon je onder misschien wel vijf verschillende merken in dezelfde winkel kopen. Ze hadden alleen een ander uiterlijk en een andere naam maar de basis was hetzelfde. Wat niet altijd hetzelfde was dat waren de functies en mogelijkheden. Het ene merk had meer functies of bij het ene merk werkte de decoder goed en bij het andere merk sloeg de decoder constant op tilt. De reden was de ondersteuning en het onderhoud in inrichten van de firmware/software. Bij white label moet je namelijk de fabrikant of een ander bedrijf jouw eigen wensen tot uitvoer laten brengen. Dat kost echt heel veel geld. Daarom is bij verkoopdecoders vaak het geval dat de ondersteuning er is tot het moment dat een decoder langer op de markt is, wordt ingehaald door nieuwere producten en de verkoop dus terugvalt. Geen inkomsten uit verkoop dus geen geld voor firmware ondersteuning.
Het voordeel van bijvoorbeeld KPN is dat deze de ontwikkeling niet door bedrijven als Stoneroos laat doen maar dat in Amersfoort een heel eigen afdeling aanwezig is met ruim voldoende man/vrouw kracht. KPN doet de ontwikkeling van firmware voor decoders en OTT-platform voor mobiele apparaten, online mediaspelers en Smart TV dab ook volledig zelf. En dat is in praktijk veel beter en uiteindelijk op lange termijn ook goedkoper dan de white label constructie. KPN zit dan ook met het idee in dit spel om nog heel lange tijd als eigenaar actief met het aanbieden van tv-diensten te zijn. En daar wil men dan ook meer dan gemiddeld in investeren. Dat gevoel heb (maar ik kan het verkeerd hebben) bij Delta Fiber niet. De twee aandeelhouders zijn vooral in het glasvezelnetwerk geïnteresseerd. Delta en Caiway als providers kunnen extra inkomsten genereren door diensten te verkopen. En dan ligt naar mijn gevoel door de veranderende manier van tv-kijken de focus vooral op internet. Ik vraag mij dan ook af of men echt heel veel geld aan Stoneroos/NEP gaat overmaken om in OTT Nog te investeren Je ziet dit al een beetje terug in de updates van de mobiele en thuis apps.
- 1 Like
Laat een reactie achter:
-
Van wat ik er van weet worden de apps specifiek ontwikkelt voor Delta.
Daarin heeft Delta een behoorlijke vinger in de pap.
Het beter werkend maken van de afstandbedieningen voor het door-en terugspoelen is daar dan eentje van.
Dit is erg goed gevonden, deze had ik zelf nog niet gezien.Laatst bewerkt door Bordewolf; 28 Jul 2024, 10:42.
Laat een reactie achter:
Om te reageren, moet je eerst inloggen.
Laat een reactie achter: