Zuid-Bevelands Dameskoor

Communities

ZeelandNet

Zuid-Bevelands Dameskoor

Welkom op de community van het Zuid-Bevelands Dameskoor

45.726 bezoekers 7 leden Log in

ZUID BEVELANDS DAMESKOOR

Het Zuid-Bevelands Dameskoor bestond in 2015 al 70 jaar. Van origine was het een onderdeel van de Plattelandsvrouwen, maar in 1945 is het zelfstandig verder gegaan.

Nu is het een gezellige groep 50-plussers, die een aardig deuntje kunnen zingen. Het koor is driestemmig met sopraan, mezzo en alt partijen. Serieus bezig zijn, maar ook plezier hebben kenmerkt de repetities. Onder leiding van de bekwame en enthousiaste dirigente Willy Feijtel wordt een breed repertoire ingestudeerd. Het varieert van oud-hollandse liedjes tot licht klassiek en dat alles in diverse talen.

 

Het dameskoor treedt regelmatig op in de gehele regio. Zij zijn veelal te zien en te horen in verzorgingstehuizen. Maar ook optredens in de openlucht, in een kerk of bij andere instanties komen voor. Zij zijn dan stijlvol gekleed in zwart/wit, hetgeen de eigen kleding is. Het repertoire wordt elk jaar aangepast en bestaat onder andere uit een kerstrepertoire. Het koor oefent op vrijdagmiddag van 13.45 uur tot 15.30 uur in de Doopsgezinde Kerk, Westwal 41, Goes. De opkomst is groot en er wordt in de korte pauze onder het genot van een kopje koffie of thee heel wat bijgepraat.

Lid worden?? Ook jongeren  zijn van harte welkom. Voorzingen is niet nodig, maar U moet natuurlijk wel enigszins bij stem zijn. U kunt gewoon vrijblijvend een keertje meezingen. Wilt u meer weten, bel dan gerust naar de secretaris van het bestuur: Margriet Zagwijn 0113-655208 of kom rechtstreeks naar de Doopsgezinde Kerk. Vanaf 13.30 is er altijd iemand aanwezig.

    

Optreden 2014

Gezellig kletsen tussendoor

Nieuws

Zeelandnet video

De community eigenaar heeft op dit moment geen video’s online staan.

INFO :

repetitietijd : vrijdagmiddag 13.45 tot 15.30 uur

plaats :  Doopsgezinde Kerk, Westwal 41, Goes.                  

dirigent : Willy Feijtel

repertoire : volksliedjes, licht klassiek, oud-Latijnse kerkmuziek, musical

contact : Margriet Zagwijn tel 0113-655208 

e-mail : mzmov@planet.nl                  

Dirigente en pianist

En samen lachen!

In de pauze: klassieke nummers op accordeon

Omhoog