Eenvoudig werken met de pc

Communities

ZeelandNet

Eenvoudig werken met de pc

Welkom op de community Eenvoudig werken met de pc!

176.956 bezoekers 59 leden Log in

Outlook Express 11, e-mailadressen in adresboek


Eenvoudig namen en e-mailadressen invoeren in het adresboek van Outlook Express.

Schrijf vóórdat u begint een aantal namen van kennissen of familieleden op, met hun e-mail adressen. Als voorbeeld neem ik nu ?Jan van de Broeke?.

Start het Adresboek programma vanuit Outlook Express. Klik op ?Nieuw? en daarna ?Nieuwe contactpersoon?. Het dialoogvenster 'Eigenschappen voor ...' opent. Dit venster heeft maar liefst zeven tabbladen. Het tabblad 'Naam' verschijnt automatisch als eerste. Gelukkig is dit ook het enige tabblad dat u nodig hebt.

Er staat een cursor in het tekstvak Voornaam:. Typ de voornaam van uw contactpersoon. Gebruik Jan als eerste voorbeeld.

Merk op dat de naam die u typt niet alleen in het tekstvak Voornaam: verschijnt, maar ook in de titelbalk van het dialoogvenster, achter 'Eigenschappen voor ...'.Druk op TAB. (of als dit niet lukt klikt u met de muis op het volgende tekstvakje)

De cursor komt nu in het tekstvak 2e naam:. Typ hier eventueel een tweede voornaam of wat ik zelf altijd doe de voorvoegsels van een naam, bijvoorbeeld ?van de?. Ook deze verschijnt direct in de titelbalk.

Druk weer op TAB.De cursor springt naar het tekstvak Achternaam:.Typ de achternaam van uw contactpersoon. Gebruik Broeke als voorbeeld. Deze naam verschijnt tevens als laatste in de titelbalk.

Druk nu vier keer op TAB.De cursor passeert achtereenvolgens de tekstvakken Titel:, Weergave: en Bijnaam: en belandt dan in een tekstvak genaamd E-mailadressen:.Typ hier het e-mail adres van uw contactpersoon.

Gebruik: jan.vande.broeke@zeelandnet.nl voor het voorbeeld. Pas op voor typfouten!

Druk weer op TAB.Nu komt de focus op de knop Toevoegen.Druk op ENTER.Het door u opgegeven e-mail adres verhuist nu naar een groot tekstvak onder het tekstvak E-mailadressen:. Er komt automatisch de toevoeging (Standaard e-mail) achter te staan.

Klik dan op ENTER of klik met de muis op de OK knop. Uw contactpersoon is nu ingevuld in het Adresboek en staat geselecteerd in de Contactpersonenlijst. Herhaal dit voor alle contactpersonen die u wilt invoeren.

 

Een andere heel eenvoudige manier op adressen toe te voegen aan uw adresboek: (maar niet zo officieel)

Als u een e-mail heeft gekregen van iemand die u wilt toevoegen, opent u deze e-mail > u klikt met de rechtermuisknop op zijn of haar naam achter ?Van?. U klikt op ?toevoegen aan adresboek? en vervolgens op OK.

 

SUCCES!!!