Eenvoudig werken met de pc

Communities

ZeelandNet

Eenvoudig werken met de pc

Welkom op de community Eenvoudig werken met de pc!

176.960 bezoekers 59 leden Log in

Welkom op deze community

Beste mensen,

Omdat ik, meestal onder het genot van een lekker kopje koffie  natuurlijk, mensen help die nog niet veel met computers gewerkt hebben, heb ik hier wat lesjes en tips die kunnen worden uitgeprint als hulp in het begin. Ik benadruk hierbij dat het echt voor beginnende computergebruikers is en sommige mensen die dit lezen vinden het misschien maar onzin dat dit nog nodig is. Het zal u verbazen,maar dit is toch echt het geval.

Ook speciaal voor mensen die alleen maar leuk willen e-mailen en een beetje internetten en misschien wat foto's op de computer willen zetten en het hierbij willen houden!

Deze community is opgestart op 17 september 2004 en het is de bedoeling dat er steeds meer pagina 's bijkomen met verschillende onderwerpen.

De onderwerpen zijn eenvoudig. E-mailen in Outlook Express en Windows Mail, een simpel lijstje maken in Excel. En wat dacht u van foto's sorteren? Echt zo'n klusje waar veel problemen mee zijn.

Kortom, ik zou zeggen, neem af en toe eens een kijkje, misschien komt u iets tegen wat u interesseert.

Groeten van

P.S. Een leuk berichtje in het gastenboek achterlaten mag altijd natuurlijk!

Gastenboek of e-mailtje?

Als u iets geleerd heeft van mijn website en u heeft er vragen, opmerkingen of complimenten (dat het liefst natuurlijk!) over, schrijf dan eens iets in mijn gastenboek alstublieft. Helemaal niet eng en toch leuk om eens te proberen? Ook een e-mailtje (evelyne@zeelandnet.nl) kan altijd natuurlijk.

NAAR MIJN GASTENBOEK 

 

Tjonge wat ben ik trots!

Hoera!

Al over de 140.000(!!!) bezoekers, fantastisch!

Nieuw!!! Bestanden overzetten op een USB stick

Klik snel op "Bestanden overzetten op USB stick" aan de rechterkant van deze pagina!

Lachend 

Nieuws

Leuke weetjes!

Soms kom je op een website terecht en dan wil je wel eens weten wanneer deze voor het laatst is bij gewerkt. Misschien omdat er alleen maar oude foto's of artikelen instaan, kortom, om te weten of je recente informatie krijgt.

Zet dan deze rode zin in het adres van Internet Explorer  (de zin eerst selecteren > bewerken: kopiëren > in de adresbalk klikken > bewerken: plakken) en klik dan op Enter. Kan handig zijn toch?

javascript:alert(document.lastModified)

 

Links naar leuke pagina's

Voor wie meer behoefte heeft aan uitgebreide hulp voor het configureren van de pc (zoals mij wel eens gevraagd wordt o.a. via het gastenboek) verwijs ik u door naar een geweldige website: http://www.schoonepc.nl/

Briefpapier gebruiken? Hier een fijne site: http://thundercloud.net/stationery (een van de weinige die te gebruiken is samen met Windows Live Mail!!) of deze: http://stationeryheaven.net

Op zoek naar plaatjes? Kijk hier eens: www.animatiemagazijn.nl of gratisanitmaties.com

Fotoprogramma: sorteren, kleine bewerkingen enz. Download het op: http://picasa.google.com

Foto's kleiner maken? Download het programma hier: Image Resizer

Heel veel handige tips: www.seniorweb.nl  (Niet alleen voor senioren hoor! Kijk ook eens bij de software, heel veel nuttige en leuke dingen te downloaden)

Voor wie het nog niet kent, hier de downloadsite van Google Earth... Dit MOET echt op iedere computer staan! Via satellietfoto's ALLE plekjes op de aardbol bekijken. Heeft u uw huis al gevonden? Hier kunt u de Nederlandse versie downloaden: Google Earth (Let op om wel even Google Chrome uit te vinken voor je Google Earth gaat downloaden hier!)

Een betaalde virusscanner is ALTIJD het beste! Wilt u toch gebruik maken van een gratis virusscanner? Ga dan naar de volgende site en klik een paar keer door tot u op de goede link terecht komt: AVG Antivirus

 

 

Computer schoonmaken? Ccleaner downloaden!

Omhoog