Linux Ubuntu

Communities

ZeelandNet

Linux Ubuntu

Welkom op de community Linux Ubuntu!

69.967 bezoekers 37 leden Log in

Leuke hebbedingetjes


Een mooie systeem monitor is Conky. Je kan daarme onder andere de temperatuur van de diverse componenten in de gaten houden, de vrije ruimte op je harde schijf, hoe hard je computer aan het werk is, of je internetverbinding hebt, zowel up- als download en nog veel meer.

Aan Conky wordt nog steeds hard geprogrammeerd en wordt steeds meer uitgebreid. Een van de stukjes in de zijkant hier gaat over Conky. Zijn er nog vragen kan je ze altijd in het forum plaatsen.

-------------

Een ander leuk hebbedingetje is Screenlets. Deze is te downloaden via de installeren/verwijderen optie. Je kan er leuke toevoegingen mee op je buroblad plakken. Beetje zoals de sidebar in Windows Vista, alleen niet aan plaats gebonden. Je kan het dus zetten waar je wil.

Zo is er bijvoorbeeld een klok, memoblaadjes, een fotoalbum, een radio, het weerbericht enz.

Deze screenlets kan je naar eigen hand instellen. Dus bij radio welke zender, bij het weerbericht (helaas alleen) Amsterdam (instellen bij Options, Weather, Zip op: NLXX0002) . De klok of het digitaal of analoog moet zijn enz.enz.

Een leuke radiozender is bijvoorbeeld ZeeuwFM. De instellingen zijn dan als volgt: Vul dan bij Settings, Custom Radios via toevoegen het volgende adres in: 

http://82.94.204.71:5555 ZeeuwFM
na de 5555 zit een spatie, de tekst ZeeuwFM komt dan in de radio te staan.

-------------

Omhoog