Linux Ubuntu

Communities

ZeelandNet

Linux Ubuntu

Welkom op de community Linux Ubuntu!

69.971 bezoekers 37 leden Log in

Seti@home


 

Geloof je dat er meer is tussen hemel en aarde? Ben je van mening dat wij echt niet de enigste in dit universum zijn? Neem dan deel aan het Seti-at-home project.

Wat is Seti? Search for Extraterrestrial Intelligence (op zoek naar buitenaardse intellegentie)

Misschien heb je de film Contact wel eens gezien, dan begrijp je wat Seti doet. Seti probeert door gebruik te maken van jouw pc, oftewel de cpu, oftewel de rekenkracht van jouw computer, om gezamelijk en wereldwijd de data te verwerken die ze krijgen van de grootste ruimtetelescopen ter wereld. Deze vangen geluiden op uit de ruimte, natuurlijk is daar veel storing tussen van aardse geluiden en is er dus heel veel rekenkracht nodig om de geluiden te scheiden.

De hoop is dan om te ontdekken of er nog ander leven is en om de signalen hiervan op te vangen.

Voor meer informatie neem dan een kijkje op de site van Seti

Wil je deelnemen is het heel eenvoudig en gratis.

Maak een account aan, download het programma Boinc (bij de ubuntu gebruikers zit het al in de software, alleen installeren via installeren/verwijderen is voldoende) en kies waar je aan mee wil doen (er zijn meerdere opties) en bepaal hoeveel tijd je van je computer beschikbaar wil stellen, bv alleen in de achtergrond meedraaien of alleen als je zelf niet bezig bent of als screensaver... er zijn diverse opties.

Er is ook een grote nederlandse gebruikergroep van Seti-nl

Het is dus een wetenschappelijk doel en door de rekenkracht te bundelen kan er heel veel data verwerkt worden.  Het programma heet Boinc en er zijn diverse projecten hieronder verzameld, waaronder Seti@home.

Zelf doe ik hier al jarenlang aan mee, kost niks (alleen wat rekenkracht van je computer als tie toch al aan staat) en ik hoop mijn steentje te kunnen bijdragen aan de wetenschap.

Omhoog