Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

873.300 bezoekers 182 leden Log in

DRAADJESVLEES van MAMMA


DRAADJESVLEES van MAMMA 

men neme:

500 gr.magere runderlappen, 1 pakje croma, 1 ui, 4 tenen knoflook, 1 tomaat, takje rozemarijn, takje (citroen)thym, 4 blaadjes salie, 4 blaadjes basilicum, harissa(zie ditjes en datjes), 1 jamlepel vegeta, allesbinder, eventueel een flinke eetlepel grove mosterd, limburgse of zaanse.

smelt de croma tot die bruin is, en braad daarin de runderlappen om en om goed bruin, voeg dan de grof gesneden ui, tomaat in blokjes, de gesnipperde knoflook, en alle kruiden aan toe, de harissa is naar smaak, houd je van pikant dan gebruik je wat meer, heb je het liever mild, dan gebruik je maar een beetje, bedenk dat je beter er nog iets aan toe kunt voegen, als het er eenmaal in zit, is het te laat.

wacht dan tot alles klaar is, ± 3 à 4 uur sudderen, je kunt een ½ uurtje voor het vlees gaar is er ook nog een flinke eetlepel grove mosterd bij doen, voeg indien nodig af en toe wat warm water toe, koud water laat het vlees schrikken en maakt het taai, en zeef dan de jus, druk er met een houten lepel zoveel mogelijk prut doorheen, en voeg er al roerend met de garde wat room aan toe, maak het geheel af met wat allesbinder.

serveer b.v. met lekker gekookte nieuwe aardappelen, en boontjes,

eet smakelijk

Omhoog