Villa Hutspot & Cous cous vanuit :Holland

Communities

ZeelandNet

Villa Hutspot & Cous cous vanuit :Holland

Welkom op de community Villa Hutspot & Cous cous

75.208 bezoekers 7 leden Log in

recepten koekjes


 

L’HALUA DIAL LOZ (NOTENKOEKJES)

200 g zachte boter

200 g suiker

5 g vanillesuiker

6 eieren

200 g noten

200 g bloem

De boter luchtig opkloppen. Suiker en vanillesuiker toevoegen en erdoor roeren. De eieren luchtig opkloppen en door de boter mengen. De noten fijnmalen, met de bloem vermengen en door het ei-botermengsel roeren. Alle ingrediënten moeten goed vermengd zijn.

Van het deeg balletjes vormen ter grootte van een walnoot en op een met boter ingevet bakblik leggen. De oven voorverwarmen op 160 ºC en de koekjes in ca. 10 minuten goudbruin bakken.

____________________________________________________________________________________________

 

Gazellenhoorntjes

Voor de vulling:
250 g poedersuiker
4 eetlepels oranjebloesemwater (te koop in Turkse en Marokkaanse winkels)
500 g ontvliesde (blanke) amandelen
1 theelepel kaneel
50 g boter

Voor het deeg:
200 g bloem
snuifje zout
2 eetlepels olie
1-1,5 dl oranjebloesemwater 


 

Ga als volgt te werk

Vulling: Poedersuiker, oranjebloesemwater en amandelen in een keukenmachine tot een fijn , glad mengsel malen. Kaneel en boter toevoegen en de machine nog eventjes laten draaien. Balletjes amandelmengsel ter grootte van een walnoot maken en vervolgens die balletjes tot 8 cm lange, taps toelopende worstjes draaien.

Deeg: De oven voorverwarmen op 180°C. Bloem en zout in de kom doen, olie erbij schenken en net voldoende oranjebloesemwater toevoegen tot er een samenhangend, zacht deeg ontstaat. Deeg nog 15 minuten doorkneden, tot het soepel en elastisch is.

Het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uitrollen en lange repen van 8 cm snijden. De amandelworstjes met 3 cm tussenruimte op de deegrepen leggen, leg ze op de helft van het deeg. De randen van met water bevochtigen en het deeg over de amandelpasta vouwen. Met een mesje het deeg om de pasteitjes wegsnijden en de pasteitjes voorzichtig tot een halve maan vormen.

De hoorntjes in het midden van de oven 20 minuten bakken, tot ze licht gekleurd zijn. Laten afkoelen en met poedersuiker bestrooien.

_________________________________________________________________________________________
1. Sfenj (beignets)

Lekker met suiker of jam bij een glas muntthee. Deze beignets worden gegeten als ontbijt of gewoon 'avonds als tussendoortje. De gist is te koop bij Turkse en Marokkaanse winkels. Dit recept is voor tien stuks.

500 gram bloem

4 theelepels verse of droge gist

1 theelepel zout

300-400 ml lauwwarm water

olie om in te frituren


Doe bloem, gist en zout in een kom. Voeg het water toe en kneed alles tot een soepel deeg. Laat het deeg rijzen tot de massa verdubbeld is (ongeveer 1 uur). Verwarm de olie in een (frituur)pan op niet te hoog vuur. Vet je handen in met wat olie en vorm van het deeg balletjes ter grootte van een mandarijn. Rek de balletjes een beetje uit, maak een gat in het midden en frituur ze goudbruin.

_________________________________________________________________________

terug naar de : Startpagina

 

 

Omhoog