Paul\'s koi-Bonsai Caroline`s recepten site

Communities

ZeelandNet

Paul\'s koi-Bonsai Caroline`s recepten site

Iedereen van harte welkom op onze site

113.971 bezoekers 20 leden Log in

Japans Shusi Soorten


Sushi vormen

 Nigiri                                     
Nigiri sushi is de bekendste sushi, dat is een blokje rijst met daarop een plakje vis of omelet. Hieronder volgen een paar voorbeelden hiervan.Je kan natuurlijk van alles erop doen wat je lekker vind.

                     Maki                                                                 
Dat zijn rolletjes sushi. Dan heb je een plak zeewier, Nori, waarop wat kleefrijst wordt gelegd en dan in het midden de vis en dat wordt opgerold en in stukjes gesneden.Meestal word dit gevult met vis , maar als je dit lekker vind kan je natuurlijk van alles ertussen doen ook alleen groenten zoals advocado en komkommer lenteui en natuurlijk omelet, je zou ook zelfs grookte paprika ertussen kunnen doen.Wat je zelf lekker vind , maar denk om de kleuren als je de sushi opensnijd het moet er wel mooi uit zien natuurlijk.

Hier een klein plaatje hoe je de vulling erop moet leggen en dan draaien met het matje.Het is voor de eerste keer niet makkelijk , maar het gaat steeds makkelijker beloofd.

                 Gunkan                                    
Dit is zeg maar een Maki waaruit de helft van de rijst is gehaald, krijg je een soort bootje, en daarop liggen dan meestal fijn gesneden/kleine ingredienten als zee-egel eitjes of zalmeitjes.

                     Temaki                                                        
Dat zijn zeg maar puntzakjes van zeewier gevuld met rijst en andere ingredienten.Net als de gewone opgerolde sushi maar dan opgerold als een frietzakje.


             Chirashi
Dit is de gemakkelijkste, een kleine schaal met rijst vullen en daarop plakjes vis Dit zie je nog niet zo erg vaak en is ook niet zo geschikt als hapje.

                        Ama Ebi --   Zoete garnaal (rauw) 

 

                                                                                     Anago -- Zee Paling 

 

                                                                                                                   Ebi -- Garnaal (gekookt) 

 

                     Hamachi -- Yellowtail  

 

Hirame  --  Heilbot  

               Hotate Gai  --  St. Jacobsmossel 

 

                                                                 Ika  --  Inktvis  

 

                                                                                                             Ikura  --  Zalm eitjes 

                         Maguro  --  Tonijn 

 

                                                            Sake  --  Zalm 

 

                                                                          Sake Toro  --  Vettige zalm 

 

                                                                                                                       Saba  -- Makreel 

 

               Suzuki --Zeebaars  

 

                                         Tai  --  Snapper 

 

                                                                            Tako  --  Octopus  

 

                                                                                      Tamago  --  Japanse Omelet 

 

               Toro  --  Vettige Tonijn 

 

                                      Unagi  --  Zoetwater Paling  

 

                                                                                        Uni  --  Zeeegel Eitjes  

Bron  van het www.tastyweb.nl

 

Omhoog