Paul\'s koi-Bonsai Caroline`s recepten site

Communities

ZeelandNet

Paul\'s koi-Bonsai Caroline`s recepten site

Iedereen van harte welkom op onze site

113.944 bezoekers 20 leden Log in

Indisch recept CAROLINE`S SAJOER LODDEH


 

  

 

CAROLINE`S  SAJOER LODDEH(maaltijdsoep)  

200 gr boontjes, rode en groene paprika, 2 ui , 2 teentjes knoflook, 1 tempe , 1/2 tahoe, 2 rode pepers, 1 stukje laos 3 cm, 1 sere, 1 liter volle melk, 5 kemirinootjes, 2 eetl gedroogde garnalen, blikje peteebonen, olie

Zet een beetje water op en kook de boontjes met de garnalen zachtjes op.

In een andere pan  wat olie en fruit hierin de uien knoflook de paprika`s in reepjes gesneden.Voeg daarin toe de laos de pepers de sere en de fijngedrukte kemirinootjes en de peteebonen(wel blik goed laten uitlekken).

Neem de tahoe en snijd deze in blokjes van ongeveer 1cm, bak ze in een andere pan met wat olie goudbruin.

Snijd ook de tempe in even groote blokjes, maar doe die zonder te bakken bij de boontjes en garnalen.Als alles in de pan met de uien lekker zacht is gebakken doe dit dan bij de pan met de tempe en boontjes.

Als alles uit deze pan is met de melk de pan helemaal leeg maken , de olie die overblijft geef juist heel veel smaak, doe de rest van de melk in de pan bij de rest.

Dan kan de gebakken tahoe er ook door, en klaar is de sajoer.

In plaats van gewoone pepers kun je er ook 2 eetl sambal oma door doen.

Laat dit nog zeker 10 minuten sudderen( het lekkerste is hij de volgende dag)

 

Omhoog