Paul\'s koi-Bonsai Caroline`s recepten site

Communities

ZeelandNet

Paul\'s koi-Bonsai Caroline`s recepten site

Iedereen van harte welkom op onze site

113.944 bezoekers 20 leden Log in

Indisch recept SOTO AJAM (SOORT KIPPENSOEP)


 

  

   

SOTO AJAM (kippensoep)    

2 l water, 1 kip, 5 hardgekookte eieren, 150 gr tauge, 50 gr laksa, 3 lenteui, 1 bosje selderij, 3 aardappelen, 2 ui, 1 stukje laos van 3 cm,3 djeroek peroet,  1 sere, olie, 1/2 theel peper, sambal djeroek

voor de boemboe

5 kemirinootjes, 3 teentjes knoflook, 1 stukje djahe 3 cm, 1 stukje koenjit 3 cm

Breng het water aan de kook en laat de kip 45 minuten trekken.

Haal de kip uit de pan, verwijder de botten en trek met je handen het vlees van het bot in redelijk kleine stukjes.

Wrijf voor de boemboe de kemiri, met knoflook djahe en de koenijt tot pasta.

Kook de eieren in ong 8 minuten en pel ze snijd dan in 4en.week de laksa in wat kokend water zodat hij zacht word.

Snijd de lenteui en de selderij fijn.

Schil de aardappelen en sijd in plakjes, schil de laos en snijd de sere in 4ren.

Bak de aardappelen net als frieten,zo ook de ui of gebruik al gedroogde gebakken uitjes.

Fruit nu de boemboe in ong 3 min. doe de laos,sere, en djeroek peroet erbij en fruit 2 minuten.

Meng de boemboe door de kippenbouillon in de pan, voeg zout en peper naar smaak toe dan de kip erbij.

Verdeel in soepkommetjes de rijst meestal is dit longton in stukjes, dan de tauge lenteui, ei aardappelen dan wat bouillon met kip erover en als laatste de selderij en gebakken uitjes.

Voor diegene dat de soep heter moet,kun je er de sambal djeroek bij serveren.

Omhoog